Šokantna vest iz Francuske, osuđen bivši reprezentativac naše zemlje! Ojadio ih za više od 100 hiljada evra

Foto: FK Crvena Zcezda
34

Nekadašnji fudbaler, kapiten Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Nenad Kovačević osuđen je u utorak na krivičnom sudu u Nimu na godinu dana zatvora, uključujući šest meseci uslovno zbog prevare u iznosu od oko 113.000 evra, prenosi francuski list ”Le Figaro”.

Isti izvor navodi da Kovačević nije bio prisutan na saslušanju i nije ga zastupao advokat, ali odlukom suda moraće da nadoknadi 113.748 evra tamošnjem Zavodu za nezaposlene, zajedno sa svojim ”saučesnikom” koji je osuđen jer mu je, dodaje se, ”obezbedio lažne stambene potvrde”.

”Optužen je da je primao naknadu za nezaposlene kada više nije bio na teritoriji Francuske, i kada je paralelno zarađivao kao fudbaler u Srbiji”, rekao je predsedavajući suda, Žan Pjer Bandijera, a optužba se odnosi na period od jula 2015. do decembra 2016.

Zamenik tužioca Vili Lubin zatražio je nalog za hapšenje, uz dodatnu novčanu kaznu od 15.000 evra.

Nenad Kovačević je rođen 1980. godine, a fudbalsku karijeru počeo je u Slogi iz Kraljeva. Član Crvene zvezde postao je 2002. godine, a četiri godine kasnije se preselio u Francusku, gde je sve do 2011. godine nastupao za Lans.

Potom se nakratko vraća u Crvenu zvezdu, a do kraja igračke karijere nastupao je još za Baku, Arad, Nim i Zemun. Za reprezentaciju naše zemlje upisao je 25 nastupa u periodu od 2003. do 2008. godine.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More