F1 – Užasne scene u Bahreinu, prekinuta trka, potom stigle ohrabrujuće vesti!

Foto:Tanjug/Hamad Mohammed, Pool via AP
38
Grožan je udario u zaštitnu ogradu kada se njegov bolid zapalio. Francuski vozač izašao je iz vozila i odmah su ga uveli u medicinsko vozilo pored staze. Redari su brzo ugasili požar, a bolid se slomio, iščupan je ceo zadnji kraj.

Na televizijskom snimku videlo se da Grožan otežano hoda i uz pomoć lekara i redara ušao je u ambulantna kola.

Trka je prekinuta, a vozači su otišli u boks.

Ekipa Has saopštila je potom da je njen vozač Roman Grožan dobro i da je zadobio lakše opekotine po rukama i zglobovima u incidentu u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

Has je to objavio na svom Tviter nalogu.

“Grožan je dobro. Ima lakše opekotine na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svestan je. Čini se da je dobro, a spasilački tim je brzo reagovao. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći. Mislim da se izvukao”, rekao je direktor Hasa Ginter Štajner, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tanjug/Brynn Lennon, Pool via AP
Incident
Mediji su preneli da je Grožan na putu za bolnicu, a pojedini spekulišu da je slomio rebra.

Incident se dogodilo u prvom krugu, kada je Grožan udario u zaštitnu ogradu, posle čega se njegov bolid zapalio. Francuski vozač je i pored velikog plamena ostao priseban i iskočio je iz zapaljenog bolida, kada su mu pomogli redari.

Vozači i članovi ekipa su u neverici iz boksova gledali snimke udesa i bili su izuzetno potreseni.

Redari i zaposleni u organizaciji čiste stazu i popravljaju ogradu, kako bi se trka nastavila. Na stazi su brojni radnici i bageri.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More