Australijske vlasti odbile sve Đokovićeve zahteve

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler
50

Australijske vlasti jednoglasno su odbile zahteve koje je prvi teniser sveta i predsednik Udruženja igrača (PTPA) Novak Ðoković poslao organizatorima Australijan opena u želji da svi učesnici dobiju iste uslove tokom boravka na turniru.

Đoković je, podseća RTS, pokrenuo “pobunu” i poslao listu zahteva organizatorima kako bi svi učesnici imali iste uslove, nakon mnogih žalbi da se osećaju kao u zatvoru u Melburnu.

Medutim, lokalne vlasti u državi Viktorija, čiji je Melburn glavni grad, saopštile su da se pravila koja se tiču bezbednosnih mera i protokola neće menjati.

“Pravila se neće menjati jer su stigla od javnih zdravstvenih saveta. Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je ”ne”. Znam da je nekoliko igrača ”brbljalo” o pravilima. Ona važe za njih kao i za sve ostale. Svi su o tome bili informisani pre dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman”, istakao je premijer Viktorije Danijel Endruz.

Ema Kazar, komesarka za rukovođenje krizom izazvanom korona virusom i organizovanjem karantina u državi Viktorija, potvrdila je da neće biti nikakvih promena.

“Definitivno ”ne” od mene. Ne menjamo naš program”, jasno je odgovorila Ema Kazar.

Ona je dodala da razume da je teško provesti 14 dana u karantinu.

“Ovde smo da radimo sa igracima i Teniskom asocijacijom Australije, kako bismo njihove treninge ucinili što prijatnijim”, poručila je Kazarova.

Više igrača stavljeno je u potpuni karantin od 14 dana, bez mogućnosti treninga, jer su u avionima kojima su došli u Australiji otkriveni oboleli od korona virusa.

Ðoković se zalagao da im se omoguće uslovi za trenig i pripremu za turnir.

Prvi grend slem godine, Australijan open, počinje za tri nedelje, 8. februara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More