Istorijski uspeh: Srbija sa PETORICOM u top 50!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler
49

Kao što smo i navikli ATP svakog ponedeljka objavljuje rang listu igrača, ali će ovog ponedeljka ona imati posebnu težinu za ljude u Srbiji.

Naime, naša zemlja će od 12. aprila ove godine imati petoricu igrača među 50 najboljih tenisera na planeti, što je izuzetan uspeh.

Nakon velike pobede Lasla Đerea u Kaljariju, očekuje ga veliki skok na ATP listi.

On je već stigao do polufinala, definitivno će biti u top 50 na ATP listi, a ukoliko se desi da trenutno peti najbolji srpskih teniser osvoji turnir, preteći će i Miomira Kecmanovića na ovoj listi. Ovaj uspeh mu je pomogao da se pomeri sa 57. na 49. mesto na ATP listi.

Uglavnom, nakon njegove današnje pobede, imaćemo petoricu tenisera u Top 50 najboljih na ATP listi. Nismo jedini, i Francuzi će imati takođe petoricu od ponedeljka, ali njihov peti teniser će najverovatnije biti na 50. mestu, iza našeg Lasla Đerea.

Zaista veliko dostignuće srpskog tenisa…

Podsetimo, Novak je najbolji na svetu, Lajović će biti oko 30. mesta u ponedeljak, Krajinović najverovatnije 36. dok će Kecmanović biti najverovatnije 47.

Od ostalih uspešnih nacija, Rusi imaju 4 u top 50, Španci takođe.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More