Novak stepenik bliže zlatu, Štruf arhiviran!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky
164

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira na Olimpijskim igrama pošto je sa 2:0 savladao Jana-Lenarda Štrufa.

Nakon prvog seta gde je po prvom pritisku na rivala došao do željenog rezultata, odnosno, brejka, te seta, Đoković je u istom ritmu nastavio i na početku drugog seta.

Momentalno je oduzeo servis svom protivniku, ali je ovog puta bilo nešto teže doći do poena, budući da se Štruf razmahao, te smo videli nekoliko dužih razmena udaraca, za razliku od prvog seta. No, i Štruf je ubrzo odgovorio i vratio servis, da bi Đoković već u narednom pokušaju došao do novog brejka i poveo sa 3:1, a odmah potom i 4:1.

U odnosu na prvi set, opala je količina asova kod Novaka, ali je težio ka tome da smanji neiznuđene greške. Štruf je imao 40:0 da ostane u meču, ali poklonio je Novaku poene i pružio priliku srpskom teniseru da eventualno dođe do trijumfa nešto ranije, ali ipak Nemac dobrim servisom ipak uspeo da ostane u susretu.

Već u narednom gemu, sve je bilo u rukama svetskoj broja jedan, a on je to prigrlio i posle sat i 13 minuta tenisa izašao je na kraj sa Štrufom i to asom.

Naredni Đokovićev protivnik u pohodu ka zlatu biće Alehandro Davidovič Fokina.

Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More