Martovski derbiji – Dva Zvezdina „pokera“ i Batina radost protiv Miloja

Foto: YouTube/PrintScreen
133

Predstojeći „večiti derbi“ biće 159. po redu, a osamnaesti koji se igra u martu.

U dosadašnjih sedamnaest okršaja u martovskim derbijima Crvena zvezda ima bolji učinak, slavila je osam puta, a pet puta je bilo nerešeno.

Kada su u pitanju martovski derbiji igrani na stadionu u Ljutice Bogdana, Crvena zvezda može da se pohvali da je na 11 mečeva ostvarila pet pobeda i doživela samo dva poraza.

Zanimljiv je podatak da je u prošlosti jedan od „večitih derbija“ već igran 2. marta. Bio je to 22. „večiti derbi“ na stadionu u JNA, a meč je završen rezultatom 2:2.

Još zanimljiviji je podatak vezan za martovske derbije i aktuelne trenere Crvene zvezde i Partizana. Vladan Milojević i Zoran Mirković jednom su odmerili snage u igračkim danima i to 10. marta 1996. godine u 103. „večitom derbiju“ koji je Partizan dobio sa 2:3.

Najubedljivije pobede u martovskim derbijima Crvena zvezda je zabeležila u 58. i 132. susretu, oba puta bilo je 4:1 za crveno-bele pa nema sumnje da bi navijači aktuelnog šampiona potpisali da se ponovo isti scenario.

Partizan je najubedljivije pobede nad Zvezdom u martu slavio uz po tri data gola. Na „Marakani“ je 18. marta 1956. godine u 18. „večitom derbiju“ bio 1:3, dok je u 106. „večitom derbiju“ Partizan na svom terenu slavio sa 3:0.

Utakmica 24. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se 2. marta od 18 časova.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More