Novak od Engleza dobio neobičan poklon za rođendan

AP Photo/Frank Augstein
227
Britanski ”Bi-Bi-Si” boravio je u glavnom gradu Srbije pred Gren slem u Parizu.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković puni danas, 22. maja, 32. godine i za to je neočekivano dobio ”poklon” u vidu reportaže koju je uradio britanski ”Bi-Bi-Si.”

Naime, BBC je u Beograd poslao novinare koji su se odmah zaputili na Banjicu, gde je Novakov pokojni deda Vladimir imao stan. I gde je Đoković odrastao.

Tema teksta, kao i naslov, su usko povezani sa bombardovanjem Srbije, odnosno kako mu je NATO agresija oblikovala karijeru.

Veliki broj komšija bili su sagovornici novinarima BBC-ja i govorili su o mučnim vremenima iz 1999. godine.

– Kada začujemo sirene i zujanje aviona, nismo znali gde će da udaraju. Bombardovali su sve što su hteli. Mostove, bolnice, trudnice su umirale… – rekao je za BBC jedan od komšija.

Britanci dalje uvode u priču kako je Novak sa svojom braćom bio u Beogradu, dok su roditelji naporno radili na Kopaoniku kako bi mogli da finansiraju njegovu tenisku karijeru.

Podsećaju i na Novakove izjave koje je svojevremeno dao tokom gostovanja na jednoj američkoj televiziji.

– Podrum je bio mesto gde smo često spavali. Budili smo se skoro svaku noć, u dva ili tri ujutru, zbog bombaških napada. To me je, na neki način, i učinilo šampionom kakav sam danas – rekao je Đoković.

Novinari BBC-ja su razgovarali i sa Bogdanom Obradovićem, nekadašnjim selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije i među prvim Novakovim trenerima.

– Novakov otac i ja smo imali neke zajedničke prijatelje koji su mu rekli da sam dobar trener i da bih možda mogao da pomognem. Već na prvom treningu sam bio pozitivno šokiran. Nole se sjajno pripremio, doneo je peškir, flašicu vode, bananu. Nikada to nisam video kod tako malog deteta – rekao je Obradović.

Reportaža dalje ide kroz razgovor sa Obradovićem, zatim i nove izjave komšija sa Banjice gde je jedan pomenuo prijateljstvo između Novaka i Ane Ivanović, a kompletnu priču možete pogledati OVDE.

Izvor BBC
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More