Maradonin trening – Kokain od nedelje do srede…

Foto: Twitter
287

Do Lionela Mesija, nije bilo dileme, Dijego Armando Maradona je bio najbolji argentinski fudbaler svih vremena i jedan od najboljih na svetu.

Bio je legenda Napolija i reprezentacije Argentine, kada je stigao u Napulj dočekalo ga je 75 hiljada ljudi na tribinama „San Paola“.

Napravio je čudo pod Vezuvom, osvojio je dve titule u Italiji i UEFA kup, a pritom je „Gaučose“ vodio u dva finala Svetskih prvenstva, 1986. godine je i podigao „Boginju“.

Ipak, dok je na terenu bio klasa iznad svih, van terena je imao izuzetno turbulentan život.

Fudbalski genije je imao problema sa narkoticima, bio je, kako kažu, navučen na kokain.

Ozloglašena napuljska mafija Kamora ga je koristila u svojim poslovima, a zauzvrat su mu punili džepove kokainom.

Koliko je njegova zavisnost bila teška, govori i činjenica da je legendarni Argentinac imao dozvolu kluba da konzumira narkotike.

Imao je i rutinu.

Nedeljom bi odigrao meč u okviru Serije A, a onda je od te večeri pa sve do srede ujutru imao dozvolu da hrani svoju zavisnost.Dakle, od nedelje do srede je uživao u kokainu, a onda bi se do naredne nedelje „čistio“, kako bi bio spreman za naredi meč Napolija.

Prolazio je testiranja, jer je kako kaže bivši predsednik kluba Korado Ferlaino, neko drugi davao svoj urin za testove.

Tu su bili i problemi sa prostitutkama, a sve do svoje 27. godine, Maradona je vikendima i pored gore-pomenutih stvari igrao na vrhunskom nivou.

Svi su ga obožavali, a onda je na Svetskom prvenstvu 1990. godine postigao gol sa kreča, koji je pomogao da domaćin Italija završi takmičenje u polufinalu.

Od tada je nazivan „najomražnijom osobom u Italiji“, status superzvezde je nestao preko noći, a onda su se i vlasi okrenule protiv njega.

Prisluškivali su mu telefon, pa su uspeli da ga uhvete u naručivanju droge i prostitutki. To je dovelo da zatvorske kazne, a kada su tragovi kokaina pronađeni u njegovom urinu i do zabrane igranja fudbala u trajanju od 15 meseci.„Kada sam došao dočekalo me je 85 hiljada ljudi, kada sam odlazio bio sam potpuno sam„, izjavio je svojevremeno Maradona.

Tog trenutka njegova karijera je bila gotova, četiri godine kasnije je odigrao samo dva meča za Argentinu na Svetskom prvenstvu, pre nego što je poslat kući jer je pao na još jednom testiranju.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More