Platini iza rešetaka, ali da li ćemo videti novog domaćina Mundijala?

Slavni fudbaler, bivši trostruki osvajač "Zlatne lopte" od jutros u pritvoru. Da li sada sledi revizija onoga što je odlučeno 2010. godine?

Foto: pixabay
79

Bivši predsednik UEFA, Mišel Platini je uhapšen jutros pod optužbom da je uticao da Katar dobije organizaciju Mundijala 2022.

On je od 2007. do 2015. bio prvi čovek UEFA, a optužuju ga za deo zavere posle koje je Katar 2010. dobio organizaciju Mundijala.

Bivši potpredsednik FIFA, Džek Vorner je policiji otkrio da je Katar “kupio” Mundijal, mada je ova azijska zemlja odbila takve navode.

Platini je bio prvi kandidat za zameni Sepa Blatera na čelu FIFA, ali su posle optužbi o korupciji obojica dobili četvorogodišnje kazne.

Francuz je optužen zbog primanja oko milion i po evra od FIFA, Blater je lično potpisao nalog, a prethodne tri i po godine od suspenzije, Platini je uveravao da je nevin i da je u pitanju urota kojom je sprečen da dođe na čelo FIFA.

Bilo kako bilo, uhapšen je nakon istrage, videćemo da li će klupko početi da se odmotava, i da li će Kataru, kako se mnogi nadaju biti oduzet Mundijal, ako se dokaže da su potkupljivali zvaničnike i na taj način obezbedili domaćinstvo najvećeg fudbalskog turnira na svetu.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More