Čović progovorio o Teu, nije moglo ni bez odgovora Bokanu a evo koliko iznosi Zvezdin budžet!

Predsednik šampiona države kaže da je budžet mnogo manji nego što se misli

kkcrvenazvezda.rs
187

Crvena zvezda je ovog leta već potpisala 11 igrača (7 produžetaka ugovora, plus četiri pojjačanja), navijači očekuju i Miloša Teodosića, a kakve su šanse da se i ta transfer bomba realizuje otkrio je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u Jutarnjem programu Happy TV.

”Teodosić nije sporan ni po jednom osnovu, on je Zvezdaš. On je ponikao u klubu koji smo mi vodili, FMP-u. Vrata su mu otvorena, ali mi ne možemo da se takmičimo sa Efesom, Makabijem, Olimpijakosom sa ciframa. Ja njega potpuno razumem. On sada ima i porodicu i neka iskreira onako kako mu je najbolje. Mi smo tu, Zvezda nigde neće pobeći.

On se sad sprema za SP u Kini, posle tog neigranja u NBA. Zvezda je otvorena, mi smo tu. Ako postoji obostrano interesovanje, možemo da se dogovaramo, ovako preko medija to malo više liči na spinovanje. Da nije Teo u pitanju, pomislio bih da neko nabija cenu”, istakao je Čović i dodao:

”Kao klinac je došao u FMP, prepoznao je tadašnji trener pionira, Milovan Bulatović, koji je prepoznao i Raduljicu i Mačvana, Rašića, mnogih drugih koji su prošli tu čuvenu FMP-ovu školu.

Napravili su i posle toga dobre karijere. Videćemo, Zvezda još nije završila prelazni rok”.

Juče je predsednik Budućnosti Dragan Bokan na konferenciji za medije naglasio da Crvena zvezda sada ima ”istorijski budžet”, najveći u ABA ligi, a da su Podgoričani po visini budžeta sada tek četvrti ili peti na Jadranu.

Danas je Čović iskoristio priliku da mu odgovori i ujedno otkrije koliko iznosi Zvezdin budžet.

”Radimo, pokušavamo da napravimo tim koji bi potencijalno bio konkurentan i u Evroligi, sa ograničenim sredstvima u budžetu.

Ono što moram otvoreno da kažem, vidim već počinje bukanje po konferencijama za štampu u regionu.

Ne znam ovoliko Zvezdin budžet, onoliki Zvezdin budžet, svi bolje znaju naš budžet od nas samih. Sve bruto, znači prvi tim, 16 igrača, stručni štab, doktori, fizioterapeuti, ekonomi ne sme da izađe više od 4.5 miliona evra i to treba uklopiti. Jedno su cene u Amnerici, drugo u Kini.

Ja mislim da je Barselona potrošila 100 miliona koji će doći na naplatu, ne znam koliko će dostići ako vrate Gasola.

Nama je tim bitan, mi timski moramo da postavimo celu stvar, jer mi smo taj real Barselonu, Panatinaikos pobeđivali iako smo imali petostruko ili u odnosu na CSKA desetostruko manji budžet. Ali, to su naše mogućnosti, mi tako sklapamo tim”, naglašava Čović.

Na kraju je prokomentarisao i šanse naše reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

”Očekujem da budemo u verhum, da odigramo eventualno finale sa Amerikancima. Mislim da imamo taj potencijal. Nezahvalno je to prognozirati, treba da se složi hemija u ekipi, što smo uspevali u reprezentaciji.To nije samo tim, nego i ljudi u KSS, a u prvi plan treba da izađe ekipa”, zaključio je Čović.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More