Asano se već ”oštri” za ”večiti derbi”, otkrio i zašto je doveo kuvara: ”Važna je uravnoteženost”

66
“Ovde su me svi veoma lepo dočekali i već na početku sam shvatio da se od mene puno očekuje, osećao sam odgovornost da tako i igram u ovom meču i sa te strane mi je drago što sam uspeo da postignem gol. Hteo sam još više da doprinesem meču i trudiću se da nastavim tako da igram”, rekao je Asano za klupski sajt.

Japanac je pre desetak dana pojačao crno-bele, a svoj debi upisao je na meču kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Malatije kada je i postigao gol u 89. minutu.

“Jedna od mojih želja, odnosno zadataka je da se za Partizan i Srbiju više pročuje u Japanu, jer kao što znate do sada to baš i nije slučaj. Slažem se moj angažman ovde može da bude povezan sa mojim angažmanom u reprezentaciji Japana, vrlo sam svestan da su te dve stvari povezane tako da i u tom smislu želim dam svoj maksimum i u Partizanu i u reprezentaciji”, kazao je Asano.

On je kazao da mu je želja da postigne što više golova, kao i da svaki put pre meča ima ritual da se moli.

“Ako postignem 20, želja mi je da uvek stremim ka nekoj većoj cifri. Koliko god golova budem davao, trudiću se da opet radim na nekom svom poboljšanju. Budući da su me to mnogi pitali ja sam isto počeo da razmišljam o tome, tako da s obzirom da do sada nisam postigao dvocifren broj golova kao igrač, želeo bih da to bude barem 10 pa onda 20, 30, 40…”, rekao je Japanac.

On je imao samo reči hvale za Partizan, kao i da ga raduje što se dobro razume sa Sejdubom Sumom.

“Moj stil igre je takav da najviše volim da budem u poziciji iz koje mogu da dam gol, stoga je jako bitno da u timu postoji igrač koji može da doda loptu. Moj zadatak je da prepoznam ko su takvi igrači, i mislim da je Suma upravo takav i u tom smislu mi odgovara”, kazao je on.

Asano je rekao da su mu nadimak “jaguar” nadunuli novinari u Japanu, a da je potom jedan navijač Hirošime istakao transparent na kom je pisalo “Asano jaguar”.

“Rekli su da je moj stil igre, da tako kažem, nalik jaguaru i onda je jedan od navijača Hirošime tokom jednog meča pokazao transparent na kom je pisalo ‘Asano jaguar’, a ja sam nakon toga posle svakog gola koji sam postigao, takoreći zauzimao ‘pozu jaguara’, to se postepeno ustalilo i od tada imam taj nadimak”, rekao je Asano.

On se osvrnuo i na “večiti” derbi protiv Crvene zvezde.

“Čuo sam pre nego što sam došao i onda sam i sam gledao snimke nekih utakmica i bio sam zaista iznenađen koliko može da bude uzavrela ta atmosfera na derbijima, da čak bude i bukvalno ‘plamena’. Što se mene tiče, želeo bih da što pre doprinesem nekoj od pobeda Partizana u derbiju”, rekao je on.

Asano je ocenio da Partizan nije osigurao plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, iako je u prvom meču sa 3:1 pobedio Malatiju.

On je kazao da pre dolaska u Beograd nije znao ništa o Srbiji i srpskom fudbalu, kao i da mu je jedino Dragan Stojković “Piksi” bio poznat zbog popularnosti u Japanu.

“Imao sam priliku da nekoliko puta prošetam gradom, obalama reka i veoma mi se dopada atmosfera. Naročito zato što postoje građevine, zgrade koje reflektuju neku ovdašnju istoriju, a takvih građevina u Japanu nema i zbog toga mi se dopada ono što sam za sada video.

 
Beograd je za mene jedan poseban grad, deluje prijatno, ima puno kafića, restorana, ljudi sede opušteni i to mi se dopada”, kazao je Japanac.

Asano je dodao da je u Beograd poveo ličnog kuvara, jer je u Japanu važno da postoji uravnoteženost između ishrane i profesionalnog sporta.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More