”PVO” – Zvezdin junak iz senke!

Foto: crvenazvezdafk.com
64
Posle plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, ponajviše su hvaljeni kapiten Marko Marin i golman Milan Borjan, ali kada se euforija stišala, crveno-beli su na svom zvaničnom klupskom sajtu izdvojili još jedno ime – visokog štopera Nemanju Milunovića.
”Kvalifikacije u Ligi šampiona naš tim je uspešno završio prolaskom u grupnu fazu. Iako je centralna figura kapiten Marko Marin, koji je najbolji asistent u kvalifikacijama, naš defanzivni blok odradio je sjajan posao, a kao ključni igrač istakao se Nemanja Milunović”, navodi se na početku današnjeg teksta na sajtu Crvene zvezde, pod naslovom ”Zvezdin PVO”.
Sve je potom potkrepljeno i konkretnim brojkama, koje na najbolji način ilustruju Milunovićev učinak.
”Milunović je posle Borjana proveo najviše minuta na terenu što govori i o konstantosti dobrih igara našeg štopera. Od stamenog štopera Crvene zvezde kretali su napadi naše ekipe, a tome svedoči podatak da je od ukupno 481 pasa imao uspešnih 422, ili u proseku 88 odsto tačnih dodavanja.

Snagu Nemanje Milunovića osetili su protivnički napadači i u duelima. Od ukupno 122 duela, defanzivac Zvezde dobio je 84, a to je u proseku 69 odsto dobijenih duela.

Još jedan parametar u kojem se Milunović istakao jesu vazdušni dueli. Visoki štoper bio je prava protiv vazdušna obrana našeg tima i nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 79 vazdušnih duela uspešan bio u 60, što je u procentima 76 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspeo da neutrališe protivničke pokušaje”, poručuju iz Zvezde.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More