Mijailović otkrio – koliki je dug Partizana i kakva su očekivanja pred novu sezonu? Dotakao se i Duleta Vujoševića!

KK Partizan/Dušan Sandić
69
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović dao je opširan intervjuu za portal Espreso u kojem se dotakao brojnih tema koje će interesovati navijače “crno-belih”.
Kakva su očekivanja u novoj sezoni?
“Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti.”

“Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva – preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem – život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo”
, kazao je Mijailović.

Andrea Trinkijeri je produžio saradnju sa Partizanom.
“Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije.”
Koliki je dug Partizana?
 
“Dug je kada smo mi stigli bio 7.136.000 evra. U ovom trenutku imamo zaostala potraživanja u visini od oko 1.000.000 evra, a imamo i poreski dug koji je nešto manji od 2.000.000 evra. Podelio bih to na dve vrste duga, zato što smo mi taj poreski nasledili i vuče se od 2006/07 godine. Tu smo u razgovorima sa Poreskom upravom.”
“Vujošević je imao određena potraživanja prema klubu pre nego što sam došao u klub. Više od 50% je isplaćeno u ovom trenutku. On je stvarno bio korektan u tim dogovorima. Napravili smo sporazum s njim, sad taj ostatak plaćamo po mesečnim ratama, kako plaćamo i plate. Bilo je tu raznoraznih dilema da li treba ovako ili onako, ali ja sam se opredelio da idemo na fer varijantu i da sve pošteno platimo, što je on prihvatio. Ali kažem, 200.000 evra za ovaj klub u jednom trenutku da potrošimo, gde se neko prethodno ponosio za neke stvari koje je radio, jako je teško. Nije lako naći novac danas. Nama novac ne donose u džakovima. Mi novac moramo da stvorimo, da zaradimo. Ovi ljudi ovde u klubu danonoćno vredno rade da prodamo što više karata, da napravimo što više aktivacija, da Partizan održimo u životu”, istakao je prvi čovek Partizana.
Ceo intervjuu možete pročitati na portalu Espreso.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More