Španci baš preteruju, Srbija je “Ogre”!

Foto: fiba.basketball
64

Duel sa Srbijom je centralna tema u španskim medijima. “Marka” piše da je naš tim pokazao najviše u dosadašnjem toku prvenstva, da smo mi i Amerikanci za klasu iznad ostalih ekipa.

“Jasno je da igramo protiv zastrašujuće ekipe, oni su sada ono što je Španija bila u poslednjih 16 godina“, kaže Serđo Skariolo.

List dodaje da je Đorđević uvek izjavljivao da bi voleo da Srbija bude kao Španija u većem delu ovog veka, i da Srbija to jeste, kada se pogleda kvalitet tima kome nedostaje jedino Teodosić, ali u punoj fizičkoj spremi.

Španci navode da ni originalni “Drim-tim” nije sa takvom lakoćom i razlikom tukao protivnike, ali i da Srbija igra strašnu odbranu, prima 62.5 poena po meču koliko i “Crvena furija”.

“AS”, Srbiju nazivao monstruoznom, pišu da je favorit, da Španija mora da odigra najbolje na turniru i da se nada da će Srbija imati loš dan. “Mundo deportivo”, kaže da nema pritiska, ekipa je u četvrtfinal, a ovo je prilika da vide gde su u odnosu na najbolji tim na prvenstvu. Verovatno će štedeti Rudija Fernandeza za četvrtfinale.

“Sport”, naziva Đorđevića “mitom”, Srbiju “Ogreom”, čudovištem iz legendi koje jede decu.

Očigledno, svesni su snage Srbije, ali Španija je uvek veliki rival, za poštovanje, tim koji je vladao Evropom u većem delu ovog veka i svakako da će ovo biti naš najveći ispit na šampionatu.

Sve o sportu pročitajte na portalu Sportske.net

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More