Bliži se kraj Leva, četiri imena za naslednika na klupi Nemačke!

Franco Debernardi/ANSA via AP
67

Najveći uspeh jeste podizanje trofeja svetskog šampiona u Južnoj Africi 2014. godine kada je golom Maria Gecea salvadana Argentina. Očekivana je velika dominacija od strane “elfa” nalik onoj španskoj, ali fudbal i jeste interesanta zbog svoje nepredvidivosti.

EURO 2016. godine u Francuskoj su završili u polufinalu, bolji je bio domaćin a onda slede i neki veći neuspesi. Prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Rusiji su završili već u grupnoj fazi da bi Ligu Nacija završili kao poslednji.

Pre godinu dana je potpisao produžetak saradnje do 2022. godine što bi značilo da će Nemce voditi i u Katru, ali posao Joakima Leva je daleko od sigurnosti, posebno ako ne bude povoljan rezultat u duelu sa Severnom Irskom koja je trenutno prva u grupi C.

Kao prva opcije se pominje Stefan Kunst koji predvodi mladu reprezentaciju Nemačke i beleži ozbiljne uspehe. Trener mladih “pancera” se posmatra kao pravi čovek za smenu generacija.

Tu je naravno i ime Arsena Vengera. Francuz je nagovestio da bi želeo da predvodi neku reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu, za sada radi kao sportski analitičar u beIN-u, ali svakako filozofija fudbala koju gaji Francuz bi odgovorala Nemcima.

Naravno tu su još dva velika imena nemačkog fudbala, Klop i Julijan Nagelsman. Klop je par puta izjavljivao kako ga privlači pozicija glavnog stručnjaka “elfa”. Nagelsman je ove sezone preuzeo RB Lajpcig, nemački mediji ga često povezuju i sa mestom budućeg trenera Bajern Minhena, videćemo da li bi mladi stručnjak okušao sreću sa reprezentacijom svoje zemlje.

Ipak, i dalje se pita Joakim Lev. Ako uspe da preokrene sreću svog tima zasigurno će biti i u Katru, ali pre toga bi trebao da osigura plasman na EURO 2020, ali i da ostvari neki zapaženiji rezultata na smotri “Starog kontinenta”.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More