Argentinski mediji: Srbija je “ljudski zid”, podatak neverovatan, neka se istorija ponovi!

Foto: fiba.basketball
78
Argentinski mediji smatraju da će se njihov tim suočiti sa “ljudskim zidom”, i upozoravaju na visinu Srbije. Naime, prosečna visina naših igrača je neverovatnih 2.06 što je najviše u istoriji svetskih prvenstava.

Zanimljivo da je na drugom mestu Jugoslavija iz 2002. svetski prvak, tada je prosečna visina bila 2.05, a na trećem mestu je vicešampion sveta iz 1986. (i onog čuvenog izgubljenog polufinala Srbije) SSSR. Taj tim Sovjeta je ima dva diva, Tkačenka od 2.21 i legendarnog Sabonisa koji je bio visok 220 centimetara. Iza njih je bio Belostenji sa 214.

“Ogromni su, a kako tek igraju”
, kaže Gabrijel Dek.

“La Nasion” upozorava da su najniži plejevi Micić i Jović sa po 196, a da su još samo Gudurić i Bogdanović niži od dva metra.

Inače, ako se vratimo na sastav Jugoslavije iz 2002. godine, svetske prvake iz Indijanapolisa, verovali ili ne, samo Vujanić i Rakočević su bili niži od dva metra, i iako nismo imali diva poput Marjanovića, čak šest igrača, predvođeni Divcem su bili viši od 208 cm.

Završilo se kako se završilo, pa da se nadamo da se istorija ponavlja…

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More