Američki novinar uvredljivo o Srbima posle pobede nad Drim timom, srpska dijaspora mu brzo odgovorila

Foto: fiba.basketball
256

Američki radio voditelj prokomentarisao je pobedu srpskog košarkaškog tima na Svetskom prvenstvu u Kini nad ekipom SAD pitanjem ima li u Srbiji uopšte hrane.

Kako prenosi Sputnjik, jedan od njegovih sportskih kolega je objavio tvit na kome je slika sa kraja prve četvrtine (koju su “orlovi” rešili rezultatom 32:7) uz komentar: “Ako ste planirali da se budite rano zbog američke reprezentacije, samo nastavite i pritisnite to dugme za odlaganje alarma”, napisao je Kris Forsberg.

To je bio povod za prvi “izliv duhovitosti” Kevina Klensija, radio voditelja koji je napisao: “Izgubili smo od Srbije u košarci?? Da li uopšte imaju hranu u Srbiji?

Odmah su krenule da stižu reakcije srpske dijaspore, koji su imali šta da kažu Amerikancu za ovu opasku, a bilo je i nekoliko snimaka.

Takođe, bilo je i duhovitih odgovora tipa: “Jedemo Amerikance za doručak.”

Drugi su očitali lekciju američkom novinaru podsećajući ga da iz SRbije već decenijama dolaze najbolji sportidsti: košarkaši, fudbaleri i teniseri. “Jesi li nekada čuo za Đokovića?”, upitao je jedan tviteraš.

Nakon salve komentara, pomenuti radio voditelj je shvatio šta je uradio pa je pokušao ponovo da bude duhovit pa je napisao da nije znao da u Srbiji imaju i internet. Naravno, internet je opet “eksplodirao” pa je usledilo izvinjenje, ali uz novu uvredu.

“Ok, ok, ok. Hteo bih da se izvinim Srbiji. Trebalo bi da imam više poštovanja prema ljudima koji su započeli Prvi svetski rat. Sjajan način da ubijete nadvojvodu Ferndinanda, vi, šu***. Ceo taj prostor je bio bure baruta. Poslednja stvar koja je trebalo da se desi je da vi, k*** ubijete nekog, a 16 miliona mrtvih je na kraju bilo. Baš lepo”, napisao je on.

Izvor B92, Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More