Najbolji centri sveta padaju pred sedokosim, Argentina u finalu!

117
Argentina je u velikom finalu Svetskog prvenstva, bez ijednog poraza!
Fantastični “Gaučosi” predvođeni Luisom Skolom koji ima 39 godina su savladali Francuze rezultatom 80:66.
Onako kako su završili protiv reprezentacije Srbije, tako su počeli i protiv Francuza u polufinalu. Argentinci su igrali sjajno od samog starta, poveli sa 10:2 gde su sve poene postigli Skola i Kampaco.

Nakon zakucavanja Matijasa Lesora na asistenciju De Koloa ekipa Francuske je stigla do prednosti, ali je ona kratko trajala jer su Argentinci ponovo stegli odbranu.

Nakon novih poena Skole sa linije za slobodna bacanja Argentinci stižu do +7, što je i bila prednost na samom kraju poluvremena.

Vildoza je vodio Argentince na startu drugog poluvremena, a nakon trojke Deka bilo je i maksimalnih +15 (55:40).

Nisu se Francuzi oporavili od ovog šoka, izostali su poeni bitnih igrača kao što je Gober koji je odigrao lošu utakmicu.

Neuništivi Skola je pogodio trojku na 3 i po minuta do kraja utakmice za 71:57, spasa od tada više nije bilo za Francuze. Da stvar bude još gora za Francuze, već u sledećem napadu Skola pogađa novu trojku za +15 kada je stavljena tačka na ovaj meč.

Skola je imao monstruoznih 28 poena, 13 skokova, dok je Dek bio sjajan sa 13 poena. Kampaco 12 poena, po 6 skokova i asistencija.

Kod Francuza Ntilikina je imao 16 poena, Furnije 15. Gober samo 3, verovali ili ne.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More