Ameri: “Baš smo se izblamirali”, Kingsi imaju razlog za osmeh, pogađate zbog koga?

Foto: fiba.basketball
356

Stavljena je tačna na Mundobasket, u Americi će se okrenuti startu NBA lige, to je mnogo važnije, ali svakako da će već na naredno veliko takmičenje poslati mnogo jači tim, kako bi zadržali olimpijsko zlato.

Sa druge strane, i izbor najbolje petorke pokazuje koliko su loši bili.

“Baš smo se izblamirali, jasno da ovaj tim nije dovoljno dobar za najbolje svetske selekcije, ali svi ovi igrači uglavnom imaju zapažene role u klubovima”, konstatuju Amerikanci.

So na ranu je da niko od njihovih igrača nije u petorci šampionata.

“Nemamo ni koga, naš najbolji igrač Kemba Voker je tek 28. strelac” piše u komentaru NBC.

Amerika nije postizala dovoljno poena, nije imala ni prave šutere u ekipi, a mediji konstatuju da je teško sastaviti tim za kratko vreme, ali i da je sedmo mesto bruka.

To je najgori plasman u istoriji za SAD, a jedini igrači koji su u ovom veku bili MVP prvenstva iz Amerike su Durant 2010. i Kajri četiri godine kasnije.

Na početku veka u Indijanapolisu Dirk Novicki je bio MVP, a u petoci uz njega, Manu, Stojaković, Pero Kameron i Jao Ming.

Četiri godine kasnije je Pau Gasol uzeo titulu, ali je u petorci bio Melo Entoni, Amerikanci su osvojili bronzu. Posle dominacije u ovoj deceniji, novi neuspeh 2019.

Mediji pišu o Bogdanoviću kao novoj velikoj zvezdi i smatraju da će Sakramento biti veoma zadovoljan.

“Ako Srbin bude na ovom nivou u NBA ligi, i formira ubitačan kvartet sa Foksom, Beglijem i Badi Hildom, Kingsi imaju velike šanse da vrate osmeh na lica navijača i pozitivni skor”.

Podsetimo, nisu bili u plej ofu 13 godina, prošle sezone su bili deveti što je najbolji plasman od 2006. imali su skor 39-43.

U stvari, poslednji put su bili preko 50% kada su igrali u plej ofu 2006. i ispali od top nosilaca Sparsa.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More