Zidan na udaru, Real besan na trenera, oglasio se i jedan od kandidata za naslednika!

Facebook/Real Madrid C.F.
108
Zidan Zidan je na udaru, a nove informacije stižu iz časa u čas.

On je naime razbesneo čelnike Real Madrida odlukom da posle katastrofe u Parizu igrači dobiju slobodan dan. Navodno će biti organizovan i sastanak tokom vikenda kome bi mogao da prisustvuje i Francuz i na kome će biti razgovarano o krizi.

Pominju se Murinjo i Alegri, ali sada je u prvi plan izbio treći kandidat, u pitanju je Ćabi Alonso legenda španskog fudbala. On se povukao, radio sa Realovim klincima, a onda preuzeo drugi tim Sosijedada ovog leta.

Pitanje je da li bi mogao da odbije Pereza, u klubu je proveo pet sezona pre odlaska u Bajern gde je pre dve godine završio karijeru.

Jasno, pisali smo, otkaz Zidanu bi koštao Real 80 miliona evra, a oni nemaju nikakvo pravo da traže da se odrekne novca, dva puta im je opraštao.

Doduše, prvi put se povukao nakon finala Mundijala 2006. što je značilo da se odriče sedam miliona evra neto, a drugi put je taj novac bio oko dvadesetak miliona kada je otišao nakon treće evropske titule u nizu.

Vratio se da spasi brod koji je tonuo prošle sezone, tada je potpisao novi ugovor vredan 13 miliona po sezoni, i to na tri godine. Ako bi želeli da ga smene, uz ono što su mu do sada isplatili kao redovnu platu, bili bi mu dužni oko 70 miliona evra bruto.

Pitanje je da li sebi to mogu da priušte i dovedu Alegrija ili Murinja koji su papreni, a sa druge strane bi Ćabi Alonso svakako tražio manji novac…

Mnogo je kombinacija u igri, videćemo šta će biti, ali ako ne dobije u Sevilji, ili izgubi od Atletika u “Madrilenju” u naredne dve nedelje, jasno je da će pozicija Francuza biti neodrživa.

 

Jedan od kandidata jeste i Žoze Murinjo koji je već vodio “kraljevski klub”, a Portugalac se već oglasio povodom takve mogućnosti.

“Ne bih voleo da se vratim u Real Madrid zato što imaju trenera, a to nije bilo ko. Moj povratak na klupu će biti kad dođe vreme za to”, kazao je “Posebni” za Mundo Deportivo.

Možda i nije nerealno da vidimo Murinja na klupi Reala, upravo je on prvi pik Florentina Pereza, ali Zidan će imati priliku da sačuva svoj status.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More