Savo zna kakvu Zvezdu očekuje, hoće li Partizan rizikovati?

201
Savo Milošević najavljuje ofanzivni Partizan u “večitom” derbiju protiv Crvene zvezde i kaže da će se crno-beli držati svoje igre koliko je to moguće. Sastav i zdravstveno stanje tima je, međutim, trenutno nepoznanica.

Nemam mnogo stvari koje mogu da vam kažem jer smo imali samo jedan trening oporavka. Večeras imamo pripremni trening i još nemamo konkretno stanje i situaciju. Očekivanja su uvek najveća, probaćemo da osvojimo rezultat koji će nas ostaviti u trci za titulom.

Probaćemo da ostvarimo što bolji rezultat. Igramo kod kuće, a sve utakmice ove sezone kod kuće smo dosta dobro odigrali, bez obzira na neke nerešene rezultate. Ako ponovimo takvu igru, imamo čemu da se nadamo“, rekao je Milošević novinarima.

Koliko će evropske utakmice oba tima uticati na igru? Partizan je imao dan odmora manje, dok je Zvezda putovala…

Videćemo, definitivno će u određenoj meri uticati, pre svega fizički. Ne verujem da je moguće fizički izvući 100 odsto u tri dana. Mi smo se trudili da poradimo na toj pripremi da bismo ovu seriju izdržali što bolje i što duže.

Bitan je i psihološki aspekat, ali pritisak je nešto sa čime se ova ekipa nosi konstantno i to je konstanta u našoj ekipi. Saživeli smo se sa tim da svaku utakmicu igramo pod moranjem. Ostaje fizički deo, naravno, derbi kao derbi će proizvesti dodatni adrenalin. Ako voljni momenat bude na nivou, možda ćemo izvući isti nivo trčanja“, rekao je trener.

Milošević obično poredi sledećeg protivnika sa prošlim, može li se Zvezda porediti sa AZ-om?

Bilo bi jako glupo porediti Zvezdu sa bilo kojom drugom ekipom. Analizu Zvezde ćemo raditi isključivo na osnovu utakmica koje je igrala sa nama, ne možemo je analizirati iz utakmica sa Inđijom ili Radničkim ili iz evropskih. Derbi je poseban jer nosi mnogo stvari pored fudbala“, rekao je Milošević.

Koliko će Partizan rizikovati, jer mu je rezultat neophodan?

Probaćemo da igramo svoju igru najbolje što možemo. Neki dan smo rizikovali više nego što je trebalo, ali moja ekipa je takva, igramo na gol više, naš mentalitet je takav i to ne možemo promeniti. Mi smo pokazali u finalu kupa da možemo da kvalitetno branimo kao što možemo da napadamo i nadam se da će tako biti i sutra. Što se tiče rizika, sigurno će postojati neka doza, ali nećemo ići grlom u jagode, niti biti naivni. Sutrašnja utakmica ima veliki značaj, tri boda su nam neophodna“, rekao je Milošević.

Bibras Natho je igrao na više pozicija u sredini, gde ćete ga vi koristiti, ne samo sutra nego inače?

Zadnji vezni“, kratko kaže Milošević.

Da li se radujete derbiju?

Naravno, to su utakmice za koje se živi. Suviše je obično pitanje, nemojte se ljutiti, kao i evropske utakmice za koje se živi, tako je bilo i kad sam bio igrač i sada. To su utakmice za koje se živi“, kaže Savo Milošević.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More