Milojević ponavlja i ističe: “Ako neko treba da bude kažnjen, to sam ja! Ja sam jedini krivac”

Youtube printscreen Crvena zvezda
203

Crvena zvezda se sprema za odloženu utakmicu trećeg kola Super lige protiv Voždovca, ali se poraz u “večitom” derbiju još nije “ohladio”, tako da je Vladan Milojević veći deo sastanka sa novinarima proveo u preuzimanju sve krivice za poraz na sebe.

Ja sam rekao i posle utakmice i reći ću vam i sad, apsolutno sam preuzeo svu odgovornost i kada sam se opredelio da igramo to što smo igrali. Očigledno nismo uspeli da ostvarimo taj plan. Dosta toga je na samoj utakmici moglo da bude mnogo bolje.

Sigurno me rezultat demantovao, apsolutno sam rekao da su igrači samo radili ono što smo planirali, očigledno da smo promašili i očigledno da sve posledice za neuspeh, lošu igru, preuzimam na sebe.

Sa druge strane, dosta puta sam napomenuo, poraz kao poraz, dosta je težak, svaki boli, ali ja mislim da je bitno da nešto naučiš iz tog poraza. Ja lično sam dosta toga naučio iz toga, idemo dalje. To je život, sutra je novi dan i to je to“, rekao je Milojević.

Jedan novinar je pitao trenera da li je vreme da Zvezda menja igru i da počne da igra napadački kako se od nje očekuje, “jer je izdanje u derbiju bilo stvarno loše”. Na to je trener samo odgovorio: “Složiću se sa svime što ste rekli i nadam se da će da bude bolje“.

Drugi novinar je postavio pitanje da li Milojevića “kao vrhunskog trenera” boli to što njegov tim nije imao udarac u okvir gola, ali se on nije složio sa prvom konstatacijom.

Ja nisam vrhunski trener, pustite rezultate, pričamo o utakmici sa Partizanom. Naravno da jeste, ja sam rekao, ja volim da imam dosta udaraca na gol, dosta šansi, igrali smo dosta derbija, dešavalo se u mom mandatu da Partizan nije imao udaraca na gol, pa ništa nije bilo. Da me boli, boli me, nije dobro i treba da se menja“, odgovorio je trener.

Da li se tim možda ispraznio emotivno i psihički posle plasmana u Ligu šampiona?

Mi kao gospodari prstenova jurimo taj prsten koji se zove Liga šampiona, iz milion razloga. Da me pitate da li sam kritikovao igrače, jesam, ali pre toga sam ispred njih kritikovao sam sebe. Rekao sam da nemamo da sve što je bilo juče i ne važi danas.

Sve što je bilo, sva krivica, od slova ‘a’ do slova ‘š’, zaokružite, stavite Vladan Milojević, to je tačka. Igrači samo rade ono što se od njih traži“, rekao je Milojević, a onda dodao:

Ja kao Vladan Milojević, kao trener javno se izvinjavam, u moje ime izvinjavam se svoj zvezdaškoj javnosti. Niko nije kriv, samo ja, i spreman sam da snosim sve konsekvence“.

Pojavile su se i neke ideje i da tim treba da bude kažnjen, da li vi mislite da igrači treba da budu kažnjeni?

Klub treba mene da kazni ako hoće da kažnjava. Ja sam samo vojnik Zvezde, spreman sam na sve konsekvence“, rekao je trener.

Zvezdaška javnost priča o “poništenom golu”, odnosno o šutu koji je upućen nakon što je igra zaustavljena zbog faula na Vladimiru Stojkoviću. Trener nije želeo da priča o “poništenom golu”?

Imali smo jednog mladog internacionalca sudiju, hteli smo da mu pomognemo, sad da pričamo šta bi bilo kad bi bilo…“, odgovorio je trener.

Da li je Zvezda u krizi rezultata?

Mnogo reči može da se upotrebi. Evidentno je da je kriza. Da jeste, jeste. Kad pobedite i ne igrate dobro, onda bude ćuti, pobedili smo, em rezultat koji je bio kakav je bio, em je igra bila kakva je bila i izvucite zaključak, apsolutno se slažem. Nemam više šta da kažem“, rekao je trener.

Nije zaboravljen ni Voždovac, nezgodan protivnik.

Idemo ekipi koja je uvek bila neugodna za nas. Što se tiče njih, jedna ekipa koja je sklopila kockice, dosta dobrih igrača, dobrih internacionalaca i sastav koji je dobio protiv Vojvodine u Novom Sadu, znamo da to nije lako.

To pokazuje koliko ekipa dobija konture i crte onoga što hoće. Idemo posle jedne utakmice i lošeg rezultata, moramo da pokažemo karakter, vrlo brzo je došla utakmica i mislim da će moji igrači pokazati na pravi način, da se vratimo na dobre igre, što očekujem od njih“, rekao je Milojević.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More