ESPN Top 100 – Jokić ipak ispred Embida, ni Dončić nije daleko, ispravljena velika nepravda prema Bogiju!

fiba.basketball
111

Pisalo se o listi 100 najboljih igrača koju je sastavio “Sports Illustrated”, Nikola Jokić se našao na osmom mestu, LeBron je skinut sa trona, pao je na treće mesto iza Janisa Adetokumba i Kavaja Lenarda.

Na toj listi nije bilo mesta za Bogdana Bogdanovića, ali je “ESPN” ispravio tu nepravdu.

Naime, prema njihovoj listi, Bogdan se nalazi na 74. mestu, 10 pozicija ispred MVP-a Mundobasketa Rikija Rubija!

Jokić je takođe dobio bolju poziciju, nalazi se na sedmom mestu liste, zamenio je mesta sa Džoelom Embidom.

Ispred Srbina su Stef Kari (6), Entoni Dejvis (5), Džejms Harden (4) i LeBron Džejms (3), kao i Kavaj Lenard i Janis Adetokumbo, njihov raspored još uvek nije otkriven.

U top 10 su i pomenuti Embid (8), zatim Dejmijan Lilard (9) i Pol Džordž (10).

Treba napomenuti i da je veliki skok u odnosu na “SI” listu napravio Luka Dončić, na prvoj pomenutoj listi top 100 najboljih NBA igrača smešten je na 30. mesto, “ESPN” ga je stavio na poziciju broj 16, ispred njega su ostali još Ben Simons (15), Rudi Gober (14), Si Džej Mekolum (13), Rasel Vestbruk (12) i Kajri Irving (11).

Mnogi smatraju da je najveća nepravda ipak napravljena prema Kleju Tompsonu, koji je stavljen na tek 49. mesto na listi, iza recimo Bojana Bogdanovića (48), ali i rukija Zajona Vilijamsona (42), koji jasno, još nije ni nastupio u najjačoj ligi na svetu.

U nastavku pogledajte kompletnu listu u četiri segmenta:

100-51
50-31
30-11
10-3

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More