Zvezda: ”Bratstvo je jače od svega, i u Grčkoj će pobediti bratstvo!”

Foto: Nikola Miloradović/Sportske.net
94
Tek drugo kolo grupne faze takmienja u Ligi šampiona je odigrano, a Zvezda na svom kontu već ima i prvu pobedu, ostvarenu pred svojim navijačima u utorak na ”Marakani”.
Olimpijakos je savladan posle preokreta u drugom poluvremenu sa 3:1, a utakmicu je obeležila jedinstvena, ”bratska” atmosfera na tribinama koju su priredili navijači dva kluba.
Posle svega, u Zvezdi imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, što se i vidi iz njihovog rezimea objavljenog na klupskom sajtu, sa akcentom na veliko prijateljstvo Zvezde i Olimpijakosa, koje traje neprekidno već nekoliko decenija.
U nastavku prenosimo njihove utiske.
”Odnosi između klubova su duboki i značajni, sežu više od tri decenije unazad. Početak prijateljstva označava utakmica Crvene zvezde protiv Panatinaikosa odigrana u Atini, kada su navijači Olmpijakosa bili na tribini sa najvatrenijim pristalicama crveno-belih.

Prijateljstvo je utemeljeno na povezanosti srpskog i grčkog naroda i njihova dva najveća kluba koji dele boje dresova i način razmišljanja.

Da je odnos jači nego ikada pokazali su navijači oba kluba zajedničkim navijanjem koje je trajalo i kada se meč završio.

Foto: Pavle Knežević/Sportske.net
Pristalice beogradskih crveno-belih pevale su navijačke pesme atinskog kluba dok su navijači Olimpijakosa zajedno sa ‘Delijama’ pevali Zvezdine pesme. Golovima se aplaudiralo na obe strane, a na kraju su igrači oba tima pozdravili navijače na obe tribine.
Takva atmosfera se retko viđa na fudbalskim stadionima, a povezanost kakvu imaju Zvezda i Olimpijakos se teško sreće u današnjem fudbalu.
 
Zato je utakmica odigrana u Beogradu pravi primer na koji svi treba da se ugledaju, a navijači oba kluba da budu ponosni što su u svet poslali najlepšu, crveno-belu sliku i pokazali da je bratstvo jače od svega.

Naredni meč ove dve ekipe odigraće se 11. decembra u Atini. Nema sumnji da će i u grčkoj prestonici pobediti bratstvo”, poručuju iz Crvene zvezde.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More