Za početak Evrolige – poraz u Atini…

Foto: Crvena zvezda MTS
94
Crvena zvezda mts je ovu sezonu Evrolige krenula porazom u Atini. Ekipa Milana Tomića je večeras poražena od Panatinaikosa rezultatom 87:82.
Odlično je krenula Crvena zvezda u prvoj četvrtini, povela sa 5:0, potom i sa čak 17:10 nošena sjajnom igrom Džejmsa Gista.

Ipak, od trenutka kada je stigla slika u Srbiju Crvena zvezda igra očajno, od 2:27 do kraja prve deonice, pa sve do 7 minuta do kraja poluvremena Crvena zvezda nije znala za koš.

Serijom od 10:0 Panatinaikos je uspeo da preokrene rezultat, a Milan Tomić je pokušavao da pronađe pravu kombinaciju.

Uspeo je u tome, Crvena zvezda je vratila prednost, ali je odmah Panatinaikos zaigrao još bolje i preko Kalatesa stigao do nove prednosti koju je održao do kraja poluvremena.

Odličnom igrom na startu drugog poluvremena Panatinaikos je stigao do prednosti od 7 poena preko Papajanisa i Fredeta, a nakon toga je Zvezda imala bljesak preko Davidovca i Berona.

Kratko je trajao taj bljesak, Papapetru i Papajanis su sjajnom igrom doveli Panatinaikos do +10, a onda su dirigentsku palicu preuzeli Kalates i Fredet za maksimalnih +14.

Prednost domaćina se kretala oko 10 poena i u četvrtoj četvrtini u kojoj je Zvezda imala dve trojke na početku preko Dobrića i Perperoglua, ali je uvek stizao odgovor sa druge strane.

Zvezda uspeva da stigne do -6 kada je Bili Beron pogodio trojku, ali je fantastični Dešon Tomas večeras uspeo da odbije i ovaj napad srpskog tima.
Odlično je igrala Zvezda u poslednjem minutu, spustila prednost na -4 nakon zakucavanja Gista na dodavanje Berona, ali je to bilo sve što je uspela da uradi do kraja utakmice. Penal završnica nije prošla kako su očekivali navijači.
Nik Kalates je imao 21 poen večeras, kao i 7 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti. Dešon Tomas je sakupio 18 poena i 11 skokova.

Kod Crvene zvezde mts najbolji je bio Džejms Gist sa 22 poena, Beron i Perperoglu su imali po 15.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More