FSS ekspresno i vanredno uveo VAR u Super ligu!

fss.rs
213

Danas je u Sportskom centru u Staroj Pazovi održan Izveršni odbor FSS na kojem je između ostalog doneta odluka i o uvođenju VAR tehnologije.

Već neko vreme se u Srbiji priča o uvođenju video tehnologije, zbog sve većih i češćih pritužbi klubova na odluke sudija, pa se čini da je novotarija iz UEFA i više nego neophodna na našim terenima.

Sada je iz FSS doneta odluka da se proces implementiranja VAR tehnologije ubrza, te bi uskoro video asistent mogao da bude uveden i na fudbalskim terenima u Srbiji, tačnije u elitnom rangu takmičenja, Super ligi.

Izvršni odbor doneo je formalnu odluku o uvođenju VAR tehnologije na terenima Super lige Srbije. Komisija naše fudbalske organizacije na čelu sa Milanom Karadžićem u najbržem mogućem roku posetiće UEFA i FIFA kako bi dobila smernice oko sprovođenja video tehnologije koja bi u značajnoj meri pomogla sudijama da lakše i efikasnije dele pravdu na utakmicama našeg elitnog ranga“, stoji u saopštenju iz FSS Srbije.

Dakle, čitava stvar je ubrzana, VAR bi uskoro mogao da dođe i u Srbiju.

Podsetimo, ova tehnologija je već zaživela u “ligama petice”, kao i u Ligi šampiona, dok će od proleća VAR biti i na terenima u okviru Lige Evrope.

Sam sistem se još uvek unapređuje, Crvena zvezde je imala priliku da igra četiri utakmice u kojima je glavni arbitar imao pomoć iz VAR sobe, setimo se i da je nakon pregledavanja snimka u utakmici sa Jang Bojsom doneta odluka da Švajcarci dobiju penal nakon starta Ričmonda Boaćija u kaznenom prostoru srpskog šampiona.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More