Zvezda ne može na Kosovo, Terzić kaže da je to diplomatska pobeda

TANJUG/MILOS SIMANOVIC/nr
69

Kako se pretpostavljalo, Crvena zvezda neće danas odigrati utakmicu protiv Trepče u okolini Zvečana.

Policija tzv. države Kosovo je sprečila ulazak fudbalera Crvene zvezde na sever naše južne pokrajine na administrativnom prelazu Jarinje.

Zvezdan Terzić se prvi pojavio na prelazu,

“Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije”
, rekao je Terzić medijima koji su takođe stigli do prelaza.

Utakmica će se najverovatnije odigrati sutra u Staroj Pazovi, ali sačekajmo zvaničnu potvrdu i pregovore prvog čoveka Crvene zvezde sa policijom.

Danas je trebalo da se odigra meč 1/16 finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde, ali je meč odložen jer policija tzv. države Kosovo nije dozvolila ulazak fudbalerima Crvene zvezde na njihovu teritoriju.

Nakon svih ovih dešavanja, javio se i Zvezdan Terzić istakavši da je Srbija odnela diplomatsku pobedu.

Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka “Vlade Kosova” i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj“, rekao je Terzić.

FIFA je savetovala da se utakmica odigra, ali je policija tzv. Kosova zabranila odigravanje.
Bez obzira što se na “Kosovu” pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da sef bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana…  Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, to što je FIFA savetovala da se igra”, rekao je Zvezdan Terzić okupljenim novinarima na Jarinju.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More