Posle četiri uzastopna poraza imamo novi koeficijent, Srbiji potrebno ČUDO za dva učesnika u LŠ!

pixabay
103
Eh, da smo imali makar jedan bod iz ova četiri duela, koeficijent bi bio bolji i sada ne bismo gledali Hrvatima u leđa.

Srbija sa dva predstavnika u ligaškim delovima Lige šampiona i Lige Evrope je imala velike šanse da stigne do 15. mesta, tog famoznog mesta koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2021/22, ali i jednog učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope iste sezone.

Ipak, Englezi su nam došli glave, Partizan i Crvena zvezda nisu postigli ni gol Mančester junajtedu i Totenhemu uz gol razliku 0:13.
Trenutna realnost jeste takva da Srbija može da računa na sledeće u sezoni 2021/22:

– jednog učesnika kvalifikacija za LŠ koji kreće od prvog kola
– bez učesnika u Ligi Evrope
– tri učesnika kvalifikacija za Ligu konferencija koji kreću od drugog kola

Da bismo stigli do 15. mesta koje nosi dva učesnika kvalifikacija za LŠ, jednog učesnika u kvalifikacijama za LE i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu konferencija potrebno je pravo čudo imajući u vidu da su Kiprani odigrali sjajno, a posebno se to odnosi na Škote koji briljiraju.

Zahvaljujući bodu Dinama iz Zagreba u Ligi šampiona protiv Šahtjora Hrvati su nas pretekli, a isto su učinili i Škoti koji su pretekli ne samo nas, nego i Hrvate i Grke, pa su sada na 16. mestu.

Situacija bi mogla da se promeni samo ako oba naša učesnika naprave sjajne rezultate do kraja grupne faze, a obavezna je pobeda Crvene zvezde nad Olimpijakosom u Grčkoj.

Sada smo predaleko, ali ništa nije nemoguće…

koeficijent

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More