Razlika u klasi, Partizanov izlet u Zadar!

Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin
68

Partizan je lako dobio u Zadru, a osim u prvoj četvrtini domaćin nije uspeo da parira mnogo kvalitetnijim gostima iz Beograda. Crno-beli su serijom trojki u prvom poluvremenu potpuno razoružali Zadrane koji nisu imali nikakvo rešenje, a kako je meč odmicao bivali su sve nervozniji.

Već kada je Partizan početkom druge četvrtine poveo sa 26:16 stvari se počele da se naziru, gosti su pogodili 7 trojki otišli na +15 do poluvremena.

U nastavku, Partizan se, uz ljutnju Trinkijerija upustio u jurnjavu sa Zadranima koji i ne mogu bolje. Oba tima su gubila lopte, šut je prestao da služi Beograđane, ali to se nije odrazilo na rezultat. Pejdž je bio odličan, on i Gordić su delovali kao enigma za Zadrane, pred poslednju četvrtinu je bilo +17 za favorita.

Neverovatan broj grešaka na obe strane, to će biti zamerka Italijana svojim igračima, ali čini se da su sa pola snage dobili ovaj meč, Miletić je debitovao u ABA ligi i postigao svoje prve poene.

Razlika se u poslednjoj četvrtini kretala oko 15 poena za Partizan, Alen je trojkama održavao nadu za Zadar, ali kada šutirate manje od 30%, jasno nikakve šanse nema.

Partizan je kako je meč odmicao igrao sve gore, ali kao da su se timovi takmičili ko će odigrati gore poslednji period. Dugo je bilo 66:53, Jaramaz je pogodio trojku, malo poboljšao učinak, ali i najavio poslednja tri mirna minuta za Partizan.

Alen sa 16, Ivanov sa 10 najefikasniji kod Zadra, kod Partizana Pejdž 14, Jaramaz 13, gosti su pogodili 12 trojki, ali i izgubili 20 lopti. Svejedno, lak trijumf Partizana 72:55

Za Partizan ovo je četvrta pobeda u šest utakmica, podsetimo, pet puta su gostovali do sada, a Zadar je najveći kandidat za ispadanje, ima svih šest poraza

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More