Igra za medalju – Plašite se Srpkinja, protutnjale su preko Danske do druge faze!

Opuštanje se desilo na deset minuta do kraja

Foto: rss.org.rs
445

Velika pobeda reprezentacije Srbije protiv Danske, izabranice Ljubomira Obradovića su se vratile na pobednički kolosek pobedom protiv Danske rezultatom 30:25 i tako su prenele u drugu fazu dva boda.

Nakon nešto nesigurnijeg starta naše reprezentacije, Radojević, Stojiljković i Krpež-Šlezak su napravile seriju od 3:0, Srbija je povela sa 5:2, da bi se nakon toga igralo gol za gol.

Dankinje su pretile, naše pravile greške, ali su dokazale izabranice Ljubomira Obradovića da su kvalitetnije u odnosu na današnjeg rivala koji je bio maksimalan do ovog meča.

Slađana Pop-Lazić je imala dobru seriju sredinom prvog poluvremena, a nakon njenog trećeg gola bilo je prvi put pet golova razlike, 17:12.

Ključni period igre je početak drugog poluvremena, Srbija zahvaljujući fantastičnoj Andrei Lekić, povele su naše devojke sa 22:14, bile veoma blizu druge pobede u okviru Grupe A Evropskog prvenstva.

Opuštanje se desilo na deset minuta do kraja, Sandra Toft je odlično branila i bila ključ u smanjenju rezultata, pisalo je na 8 minuta do kraja 21:26. Sve je prekinula Jelena Stojiljković, pocepala je mrežu, potom su naše devojke dobro odbranile napad Dankinja i tako su bile nadomak pobede.

Ovom pobedom naša reprezentacija je stigla do 4. boda u grupi, ali samo dva prenosi u narednu fazu, isto koliko i Švedska i Danska, ali se nalazimo u najboljoj poziciji od ove tri reprezentacije zbog gol-razlike.

Katarina Krpež-Šlezak je imala 8 golova koliko i Andrea Lekić, Stoiljković i Lavko su postigle po 4.

Naša reprezentacija će u narednoj fazi igrati protiv Rusije, Crne Gore i Francuske.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More