Oglasili se iz Zvezde povodom predstojećeg derbija, hoće li biti “Delija” na tribinama “Arene”?!

Foto: Sportske.net
220

U okviru sedmog kola ABA lige očekuje nas prava poslastica, kako će košarkaši Partizana dočekati ekipu Crvene zvezde.

Biće to prvi Večiti derbi odigran u beogradskoj “Štark Areni”, a “crno-beli” su rešili da uveličaju ovaj događaj tako što su spremili i hiljadu ulaznica za navijače Zvezde.

Gosti su dobili jedan sektor na istočnoj tribini i prodaja karata je trebalo da bude obavljena preko aktulenog šampiona Srbije i Jadrana, ali se to neće dogoditi, jer iz Zvezde tvrde da bi na taj način prekršili propozicije ABA lige.

Iz košarkaškog kluba Crvena zvezda mts su se oglasili i zvaničnim saopštenjem, u kojem se zahvaljuju velikom rivalu na ponudi, ali je i odbijaju zbog gore-navedenih problema.

Saopštenje iz Zvezde vam prenosimo u celosti.

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se KK Partizan NIS na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu 7.kola ABA lige jtd.

Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bi time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi „ da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice“.

KK Crvena zvezda mts očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima.

KK Crvena zvezda mts“, stoji u saopštenju “crveno-belih”.

Dakle, postoji mogućnost da Zvezda dobije podršku sa tribina, ali ako Partizan uspe da pomenutih hiljadu karata u svojoj režiji proda navijačima večitog rivala.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More