Igra nerava u Madridu, Srbiji nedovoljne tri meč-lopte, ništa od polufinala!

Tako blizu, a tako daleko, bolan poraz reprezentacije Srbije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler
116
Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Dejvis kupa pošto su danas u veoma dramatičnom dublu Rubljev i Hačanov savladali Đokovića i Troickog sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).
 
Rusi će se tako sutra sastati sa selekcijom Kanade u borbi za plasman u finale.
 
 
Na kraju, Srbija – Rusija 1:2 u pobedama.
Meč je odlično počeo za naš tim, Viktor i Novak su brzo stekli brejk prednosti i poveli sa 3:1, ali onda sledi veliki pad u njihovoj igri, Rusi vezuju četiri naredna gema i okreću rezultat na 5:3 u svoju korist.
Nakratko je naš dubl prekinuo seriju rivala, ali nije mogao do jo jednog brejka. Rusi dobijaju naredni gem na svoj servis i prvi set sa 6:4.
Sličan razvoj događaja i u prvoj polovini drugog seta. Opet Đoković i Troicki prvi stižu do brejka, opet je bilo 3:1 u njihovu korist i opet se Rusi vraćaju, za izjednačenje na 4:4.
Ali, nisu Rubljev i Hačanov imali snage za potpuni preokret, kao u prvom setu, naš dubl dobija naredna dva gema i stiže do 6:4, za ulazak u set odluke.
Tamo se igralo gem za gem, uzbuđenje je raslo, psihološki pritisak na obe strane, ali ni jedni ni drugi nisu popuštali.
Odluka je morala da bude doneta u taj-brejku, gde su Rusi poveli sa 2:0, Novak i Viktor su okrenuli na 4:3, pa 5:4.
Onda smo imali veliku šansu, naš dubl je imao inicijativu, ali se Rubljev izvanredno odbranio i onda uspeo da iznudi grešku našeg dubla sa 5:5.
Ovo ipak nije uzdrmalo srpski tandem, koji dobija sledeći poen i stiže do prve meč lopte.
Međutim, nova greška za nastavak drame – 6:6.
Srbija dobija prvi poen posle promene strana i stiže do druge meč lopte, na servis Hačanova, ali danas izvanredni Rubljev opet na mreži nadmudruje naše igrače – 7:7.
Ali, ponovo naš dubl uzvraća, usledila je treća meč lopta, ovoga puta na Đokovićev servis, izgledalo je kao idealna prilika, ali Troicki greši i na semaforu je 8:8.
U narednom poenu i Đoković greši i Rusi stižu do svoje prve meč lopte, koja im je bila dovoljna za plasman u polufinale – 10:8 u taj-brejku!
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More