O potezu dva golmana prema treneru, koji ih je naučio važne korake u fudbalu, priča ceo Balkan

Foto: PixaBay
179

O dvojici golmana ovih dana priča ceo Balkan zbog onog što su uradili treneru koji im je pomogao da naprave najznačajnije korake u fudbalu.

Hrvatske “Sportske novosti” o tome donose tekst koji počinje sledećim rečima:

“Na ovim prostorima teško da se može pronaći trener s tolikim stažom i iskustvom kakav je Željko Nježić (74). Deda. Tako ga zovu u fudbalskim krugovima, mnogi su već zaboravili njegovo ime, za nadimak Deda, pak, znaju svi. Već skoro četrdeset godina prenosi svoje znanje raznim generacijama hrvatskih golmana. Branio je u Lokomotivi u dva mandata, bio je u Kasinu Bregencu, Zagrebu… Kroz njegove ruke prošla su mnoga poznata imena poput Stojkića, Tomića, Piplice, Žitnjaka, Mihačića, Gospića, Solomuna, Vasilja, Livakovića, Čondrića…

 

Foto: printscreen/24 sata.hr

Ova poslednja dvojica, Dinamov reprezentativni golman Dominik Livaković i čuvar mreže Istre 1961 Josip Čondrić, odlučili da se zahvale Dedi za sve one dane koje je kao njihov trener golmana proveo u “Ulici pjesnika”, zahvaliti mu za sve znanje koje im je nesebično dao učeći ih svim golmanim tajnama. Dedi su kupili – novi automobil!”.

 

A kako je do toga, uopšte, došlo?

– Sve se dogodilo spontano. Pre mesec dana čuli smo se s Dedom, našli smo se, pa kad smo videli u kakvom je autu došao, Livi i ja smo odlučili da mu kupimo novi kako bi se sigurnije vozio. Kupili smo mu Korsu, imao je neki stari Ford, iz ko zna koje godine, neki loš, Bože sačuvaj. Stariji od Livija i mene kad se zbroje naše godine, ha-ha-ha… Uz sve to, Deda je rekao da mu se automobil pokvario, trebao je sekund za odluku da mu kupimo novi – kazao je Josip Čondrić.

Foto: printscreen/youtube

Sam Deda samo što nije zaplakao tokom razgovora sa novinarom:

– Joj, joj… Kako sam se iznenadio, ostao sam nem. Nekoliko dana nisam spavao od sreće. Tako sam se tresao da sam morao pozvati sina da ode sa mnom po automobil, nisam mogao da ga vozim. Sva sreća što je sin bio u Zagrebu i što je otišao sa mnom. Sve me je to tak’ šokiralo da ne znam kak’ bi ga isparkirao. Još ne mogu da dođem k sebi. Kako sam ih zagrlio, joj, joj… Ne znam šta bih vam više rekao – kazao je još uvek uzbuđeni Deda.

Ističe da ne zna kako bi se uopštee zahvalio svojim nekadašnjim učenicima.

– Znate šta? Ja sam pre ovog novog automobila vozio “traktor”. Sad mi je malo frka. Kad smo preuzeli novi auto, prvo sam se vozio malo oko zgrade, a sin je bio uz mene. Onda sam otišao malo po benzin. Motao sam volan misleći kao da i dalje vozim “traktor”, nisam ja naučio na servo volan. Sin mi veli: “Tata, laganini, ne trebaš toliko da motaš”. Joj, kak’ mi je drago, kakvi su to sjajni momci!

Čuveni Deda je u životu imao 11 operacija. Kuk, dva puta meniskus, vene, tri puta bruh, ali…

– Ali, još uvijek radim stoj na rukama i kolut napred. Sad bih opet trebao da operišem koleno, ali se ne dam. Biće kolenu lakše sad u novim kolima – uz smeh kaže Željko Nježić Deda.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More