Gotovo, podeljene “Zlatne lopte”, imamo rekord! (FOTO)

Foto:Tanjug/AP Photo/Francois Mori
186

Večeras je “Frans Futbol” dodeljivao nagrade najboljim pojedincima iz sveta fudbala, a glavna tačka ceremonije u Parizu bila je naravno dodela “Zlatne lopte” za najboljeg fudbalera sveta.

Ona je prema očekivanjima završila u rukama fudbalera Barselone Lionela Mesija i to po šesti put u njegovoj karijeri.

Tako je Argentinac pobegao za jednu “Zlatnu loptu” Kristijanu Ronaldu i postao prvi fudbaler u istoriji koji je u šest navrata osvajao ovu prestižnu nagradu.

Argentinac je u sezoni za nama osvojio Primeru sa Barselonom, u finalu Kupa kralja je doživeo neočekivan poraz od Valensije, dok je u polufinalu Lige šampiona ispao u sada već čuvenom okršaju od Liverpula.

Dobio je najpre “Zlatnu kopačku” za najboljeg strelca u 2019. godini, potom i FIFA “The Best” nagradu za najboljeg fudbalera sveta, a sada je dobio i priznanje od “Frans Futbola” da je najbolji na planeti.

U ženskoj konkurenciji nagrada je očekivano pripala Amerikanki Megan Rapino, što je njena prva “Zlatna lopta” u karijeri.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More