Dončić će biti najbolji svih vremena?!

foto:Tanjug/AP Photo/David J. Phillip
179

Luka Dončić igra nestvarnu sezonu u NBA ligi, iz dana u dan obara nove rekorde, na 21 nastupu ove sezone beleži neverovatne brojke, gotovo tripl-dabl u proseku, 30,3 poena, 10,1 skokova i 9,2 asistencije po nastupu.

Najbolji ruki minule sezone je podigao svoju igru na viši nivou, pa je za sada jedan od ozbiljnijih kandidata za MVP nagradu u najjačoj ligi sveta.

Prema mišljenju bivšeg igrača Dalasa i čoveka koji je osvojio dve MVP titule u svojoj karijeri, Stiva Neša, Dončić je verovatno najbolji 20-godišnjak ikada u NBA ligi.

Mislim da je on najbolji 20-godišnjak kojeg je NBA ikada video.

Igra je malo drugačija nego kada je LeBron stigao u ligu, brojke su malo veće zbog brzine i hend čeka. Ali opet. Mislim da LeBron nije bio tako nadaren i tako izvajan kao Luka u 20 godina.

Sa druge strane, Luka nikada neće biti atleta kakav je LeBron, ali on je sjajan atleta. On je potcenjeni atleta.

On će biti član Kuće slavnih ako ostane zdrav“, jasan je Stiv Neš.

Dončić sada ozbiljno preti da postane i najbolji evropski igrač svih vremena, što je titula koju mnogi dodeljuju bivšoj zvezdi Dalasa Dirku Novickom.

Mislim da je moguće, bez sumnje. Posebno ako pogledate kakav je Dirk bio kada je imao 20 godina. On je bio sjajan tad. Ali u poređenju sa Lukom?

On se fizički privikavao, a Luka je već na tom potrebnom nivou. Mislim da je Dirk igrao u drugoj ligi Nemačke. Luka je igrao u Evroligi za Real Madrid.

Drugačija su vremena. Igrač kao Dirk je tada bio retkost. Sada je normalno da igrač dođe iz Evrope i odmah bude dobar. Ali Luka nije normalan ni na jedan način. On ima šansu da bude bolji od Dirka, a Dirk je jedan od najboljih igrača koje smo ikada imali.

To dovoljno govori o tome koliko je Luka sjajan igrač i talenat“, izjavio je Neš, koji je sa Novickim igrao od 1998. do 2004. godine.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More