Zvezda izmorena, navijači ispražnjeni – prvi Šakotin poraz u EL!

ABA-liga.com/Crvena zvezda mts
121
Crvena zvezda ostvarila je nkoeliko velikih pobeda, ali ovoga puta je Baskonija bila bolja u pozorišnoj atmosferi u “Štark arene” sa 64:72.
Kako je krenulo na obe strane, mislili smo da ćemo gledati revolveraški obračun dva tima, Braun i Beron su pogodili trojke na jednoj, a Vildoza, Šilds i Šengelija na drugoj strani.

Prednost gostiju je rasla kako smo se približavali kraju prve červrtine, bila je i +10 tokom prvog poluvremena, a onda je Zvezda pred sam kraj druge deonice napravila veliku seriju.

Serijom 7:0 domaći tim je stigao do samo 3 poena razlike, a onda su u jednom napadu košarkaši Dragana Šakote imali četiri ofanzivna skoka, tri promašene trojke za izjednačenje i na kraju je Braun sa linije za slobodna bacanja doneo svom timu -1.

Upravo je to bila razlika na poluvremenu, a početkom drugog smo očekivali budniju Zvezdu, što se nije desilo.

Stauskas je predvodio goste, pogodio je trojku za 33:40, a poslednji Zvezdini trzaji jesu poeni sa bacanja Dženkinsa za samo -4 koji su zatrpani novom trojkom Stauskasa.

Pogodio je ovaj igrač novu trojku na samom kraju treće deonice kada je razbesneo navijače Crvene zvezde, tada je bilo preozbiljnih +13.

Šengelija je pogodio novu trojku za +16, a Stauskas za +19, činilo se tada da Zvezda nema više šta da traži u današnjoj utakmici.

Braun je bio jedini koji se nije predavao, sve je to bilo dovoljno samo da se smanji rezultat do kraja utakmice. Da stvar bude još gora po crveno-bele, Braun se povredio pred sam kraj, odskakutao je na jednoj nozi do klupe na 3 minuta do kraja.
Spustila je Zvezda i na -8, ali je to bilo prekasno…
Lorenco Braun jedini dvocifreni sa 20 poena, Kuzmić je imao 8. Stauskas i Šengelija najbolji kod gostiju, prvi je imao 22, drugi 19 poena.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More