Crnogorke izdržale za prestiž, Srbija zauzela 6. mesto u grupi

Foto: Tanjug/Anders Wiklund / TT via AP
180

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore 28:26 (13:12) u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.

“Orlice” su dobro ušle u meč, povele 6:2, ali Crna Gora preokreće serijom 10:2 na 12:8.

Srpkinje uspevaju da preokrenu početkom drugog poluvremena (14:13), da bi nakon nekoliko minuta velike borbe Crnogorke stekle tri gola prednost (22:19) koju više nisu ispuštale

Previše su grešile naše igračice na ovom meču, umor je stigao Srpkinje što se posebno osetilo u igri ključnih igračica poput Kristine Liščević koja je “prodala” previše lopti.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Stoiljkovićeva sa šest golova, četiri je postigla Trifunovićeva, a po tri su dale Nikolićeva i Janjuševićeva.

Crna Gora je imala nekoliko raspoloženih igračica, po četiri gola su dale Raičevićeva i Ramusovićeva, a po tri su postigle Brnovićeva, Despotovićeva, Mehmedovićeva i Radičevićeva.

Sjajna je bila i golman Marta Batinović koja je posebno dominirala u drugom poluvremenu i bila možda i ključ pobede našeg protivnika.

Na kraju je sa dve odbrane odbila poslednji nalet Srbije u završnici susreta u Kumamotou.

Ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj osim međusobnog prestiža, jer su obe selekcije već obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Srbija će igrati na Turniru 2 gde će joj rivalke biti Kina, Mađarska ili Švedska, te trećeplasirani tim sa ovog SP. Crnogorke će na Turniru 3 igrati sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom sveta.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More