Ni Tomane, ni Žander, Zvezdu iz Evrope izbacilo ”nepisano pravilo”?!

Foto: Sportske.net/Nikola Miloradovic
139
Crvena zvezda će danas protiv Čukaričkog proslaviti jesenju titulu, ali svi na ”Marakani” su još uvek pod utiskom bolne eliminacije sa evropske scene, pre svega zbog načina na koji je do nje došlo.
Promašen penal Tomanea u finišu prvog i nesmotrenost Žandera u finišu drugog poluvremena skupo su koštali Zvezdu, ali par dana kasnije kapiten Marko Marin staje u zaštitu svojih saigrača i uverava da bi sve bilo drukčije, da je on preuzeo odgovornost i umesto Tomanea izveo jedanaesterac.
To nije učinio zbog ”nepisanog pravila” da igrač nad kojim je napravljen jedanaeserac ne treba da i izvodi najstrožu kaznu.
Crveno-beli su to u sredu ispoštovali i – nije im se isplatilo.
 
”Već nam se jednom desilo u sezoni, u Kruševcu, da je Ben promašio penal, a da je pre toga prekršaj nad njim napravljen.
 
Posle toga smo se dogovorili da ispopštujemo to nepisano fudbalsko pravilo i da igrač koji je fauliran ne izvodi najstrožu kaznu.
 
Bilo je normalno i očekivano što je Tomane krenuo da šutira u Atini, on je centarfor, gol igrač i dobar penaldžija”,  izjavio je Marin, a prenose ”Novosti”.
Bez obzira što Tomane nije sačekao dogovor sa kapitenom, Marin smatra da portugalskog napadača ne treba kriviti zbog promašaja.
”Kada sam se oporavio i podigao, Tomane je već imao loptu u rukama. To je i bio dogovor, nikako ga ne treba kriviti zbog promašaja, želeo je najbolje.
 
Krivo mi je što ga kritikuju, da sam znao da će biti takve reakcije, ja bih šutirao. Trebalo je, da sam ja promašio, mene bi manje krivili”, objasnio je Marin.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More