Stigao na preglede, Liverpul ima prvo pojačanje za januar

Tanjug/AP Photo/Kerstin Joensson
112

Liverpul je završio prvi posao u januaru, danas je u Melvud stigao Takumi Minamino, Japanac iz Salcburga. On bi mogao da debituje već u FA Kupu protiv Evertona na “Mersisajd derbiju”, nakon što praznično ludilo bude završeno.

Plaćen je oko osam miliona evra, tačnije isplaćena je klauzula, a prvog dana januara postaće zvanično igrač Redsa.

Klop i tim su otputovali u Katar na SP za klubove, probaće da Liverpulu donesu prvu titulu prvaka sveta.

Vratimo se 24-godišnjem Japancu, Klop ga je želeo odmah, jer će pojačati konkurenciju u napadu, pratili su ga još dok je nosio dres Serezo Osake i nemaju nikakvu dilemu da će biti od velike koristi u drugom delu sezone.

Inače, šampion Evrope će pustiti Kurtisa Džonsa i Rajana Brustera na pozajmicu u januaru, isto čeka i Herbija Kejna, ova trojica mladih igrača bi trebalo u nižim ligama da skupljaju minute, odnosno iskustvo.

Ali, šta je sa pojačanjima?

Očekuje se da u skladu sa novom strategijom, tokom zime Liverpul dovede još jednog mladog igrača i to na poziciji levog beka gde imaju samo Endija Robertsona. U pitanju je Matje Gonkalveš, fudbaler Tuluza koji ima samo 18 godina i uspeo je ove sezone da se probije u prvi tim. Debitovao je protiv PSŽ, igrao je za mlade francuske selekcije i procena je skauta da bi mogao da dobije šansu u Liverpulu tokom proleća.

Što se Tima Vernera tiče, izgleda da se Klop ohladio, ima dovoljno centralnih napadača, a klub će verovatno čekati leto za dovođenje još jednog štopera, koji bi trebalo da zauzme mesto Dejana Lovrena.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More