Morao je da dođe i taj dan, kraj srpske vladavine u evropskom vaterpolu!

Foto: VSS/Marcel ter Bals
117
Mnogo uzbuđenja donela je večerašnja utakmica između Srbije i Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.
 
Regularni tok meča završen je bez pobednika, rezultatom 6:6, po četvrtinama 2:1, 1:4, 2:1, 1:0, pa je odluka o putniku u finale doneta posle penal-serije.
 
A u penal-seriji, Španija bolja, pre svega zahvaljujući fenomenalnom golmanu Pinedu i pobedom od 4:3 u petercima, ukupno 10:9, ide u polufinale!
Počeli smo dobro, prvu četvrtinu dobili smo sa 2:1, početkom druge poveli i sa 3:1 i činilo se tada da sve polako dolazi na svoje mesto i da srpski ”Delfini” preuzimaju kontrolu rezultata.
A onda, neverovatan pad do kraja druge četvrtine. U tom, kratkom periodu, naš tim je dozvolio Špancima da naprave seriju 4:0 i na polovini ove utakmice Španija je vodila sa 5:3!
Upaljen je alarm u našem timu, ali srećom u trećem kvartalu reprezentacija Srbije uspeva da stabilizuje pre svega igru u odbrani.
U napadu i dalje nije išlo sve kako treba, španski golman Pinedo je briljirao, ali reprezentacija Srbije je uspela da krajem treće i početkom poslednje četvrtine uspela golovima Ćuka i Mandića da od 4:6 stigne do 6:6.
Bilo je do kraja dovoljno vremena za potpuni preokret, ali Španci su se sjajno branili, uspeli da zadrže remi i izbore se za peterce.
Prva serija:
Filipović – 1:0,
Perone – 1:1
Druga serija:
Prlainović – prečka, ostaje 1:1,
Munariz – brani Branislav Mitrović, i dalje je 1:1!
Treća serija:
Mandić – brani Lopez Pinedo, ostaje 1:1!
Delgado – 1:2
Četvrta serija:
Aleksić – 2:2
Larumbe – 2:3
Peta serija:
Ćuk – 3:3
Rezervni golman Gojko Pijetlović ulazi umesto Baneta Mitrovića – nije uspeo, Granados pogađa za 3:4, Španija je u polufinalu!
Ako vam to nešto znači posle ovakvog epiloga, Dušan Mandić je bio najefikasniji u našem timu u regularnom toku meča sa tri gola, kod Španaca Perone i Sanaua po dva gola
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More