Neverovatno, nižu se loše vesti, igrači Juvenusa i Arsenala imaju po zaraženog igrača

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
411

Sve je veći broj sportista koji su zaraženi koronavirusom širom sveta.

Danijele Rugani je prvi igrač Serije A koji je pozitivno testiran na korona virus. Ubrzo posle toga klub Juventus je saopštio da će ceo tim od 121 članova biti pod karantinom ubuduće.

Sinoć su par argentinskih i italijanskih medija preneli da je i Paulo Dibala testiran pozitivan na Covid-19.

Saopštenje kluba još uvek nije izašlo tako da se ne može pričati o zvaničnim podacima. Uskoro ćemo saznati da li je i “La Hoja” pozitivan na zloćudni virus.

Odmah posel vesti o Ruganiju, pa NBA košarkašima Rudiju Goberu i Donovanu Mičelu, a sinoć je iz Engleske potvrđeno da je i trener Arsenala Mikel Arteta pozitivan na koronavirus.

U saopštenju londonskog kluba ističe se da će svi u klubu koji su imali bliski kontakt sa Artetom biti samoizolovano, u skladu sa uputstvima nadležnih organa.

To znači, kompletan trenerski tim, plus određen broj drugih ljudi iz Arsenalove akademije, a već je nekolicina fudbalera u karantinu posle meča sa Olimpijakosom.

”Očekujemo da oni koji nisu imali bliski kontakt sa Mikelom vrate na posao narednih dana. U međuvremenu će naaši trening centri biti podvrgnuti dubokoj dezinfekciji, kako bi ostale klupske službe radile normalno”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

”Naše misli su sa Mikelom koji je i razočaran, ali i u dobrom raspoloženju. U aktivnom smo dijalogu sa svim relevantnim ljudima da na odgovarajui način upravljamo ovom situacijomi radujemo se povratku treninzima i utakmicama čim to medicinski tim to bude dozvolio”, poručio je generalni direktor kluba Vinaj Venkatešam.

Na kraju, objavljena je i Artetina poruka:

”Ovo je stvarno razočaravajuće, ali ja sam odmah uradio test jer sam se loše osećao. Biću na poslu čim mi budu dozvolili”.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More