Evroliga – Ovo je uslov za dva mesta iz ABA lige!

Foto: ABA liga/Crvena zvezda mts
25
Teško je bilo šta planirati u situaciji kad se ne zna do kada će trajati vanredne okolnosti širom sveta zbog epidemije koronavirusa, ali Evroliga je svoj plan još ranije napravila kada je u pitanju popunjavanje mesta u elitnom evropskom takmičenju za sezonu 2020/21.
Ono što ovdašnju javnost najviše zanima u vezi sa narednom evroligaškom sezonom, jesu šanse da iz ABA lige sledeće sezone imamo dva predstavnika u Evroligi.
Na tu temu je, između ostalog, za ”Sportklub” govorio Izvršni direktor Evrolige Edvard Skot. On je dao i konkretan primer scenarija koji bi trebalo da se dogodi da bi ABA liga dobila dva evroligaša sledeće sezone.
“Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/21 uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige.
 
Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi”, izjavio je Skot.
Jasno je, od Partizana će mnogo zavisiti, ali pitanje je kada će se tekuća sezona nastaviti i ko će tada najbrže ući u pravu formu…
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More