Evroliga zauzela najnoviji stav, šta ovo znači za Zvezdu i Partizan?

Foto: ABA liga/Crvena zvezda mts
178
Evroliga je ovog popodneva na svom zvaničnom sajtu objavila zaključke i odluke donete na današnjoj video-konferenciji Izvršnog odbora EKA.
U najkraćem, ono što najviše zanima i ovdašnje ljubitelje košarke, pogotovo navijače Crvene zvezde i Partizana jeste stav Evrolige da se tekuća sezona 2019/20 odigra do kraja, bez obzira što će mnogi ranije planirani termini biti probijeni.
U nastavku, prenosimo sve zaključke sa današnjeg zasedanja Izvršnog odbora EKA.

”Da se takmičenja nastave onda kada situacija to dozvoli, odnosno da postoje optimalni zdravstveni i bezbednosni uslovi za sve učesnike, u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih i lokalnih vlasti.

– Da se prioritet daje završetku sezone 2019/20. Evrolige po postojećem formatu, što znači odigravanje preostalog ligaškog dela takmičenja, plej-ofa i fajnal-fora. Najverovatnije, to bi podrazumevalo probijanje prvobitno zakazanih majskih termina, dok bi raspored mečeva potencijalno bio gušći ukoliko to bude potrebno. Isti prioritet biće primnjen za sezonu 2019/20 Evrokupa.

– Da se nastavi sa analizom potencijalnih alternativnih sistema takmičenja koji bi mogli biti aktivirani samo ako situacijama bude nalagala.

– Da se predlože zajedničke politike i principi Udruženju igrača Evrolige i Odboru trenera Evrolige, koji između ostalog uključuju: potencijalni povratak igrača i trenera u njihove rodne gradove, obaveze igrača i trenera, uključujući prilagođene isplate zarada tokom suspenzije takmičenja

– Da se uvede veća fleksibilnost za Uredbe o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju 2019/20. sve dok ne bude postojala veća sigurnost o budućem razvoju finansijske situacije.

– Da je važno da svi akteri (lige, klubovi, igrači, treneri, sudije, ambasodori) budu svesni svoje odgovornosti kao izvori nadahnuća za mnoge, da koordinisano daju doprinos u borbi protiv COVID-19 na svaki mogući način.
 
To je moguće podizanjem svesti o tome kako svako može doprineti ublažavanju širenja virusa, ostajanjem što je bliže moguće zajednicama kojima je to potrebno, ili jednostavno pružanjem onima koji su morali da ostanu kod kuće zabavnog sadržaja i njihove najveće strasti, košarke”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More