Mladi strateg se odrekao domovine! Jedan od najboljih trenera u Evropi: Sramota me je što sam iz Srbije! (FOTO)

Dva puta je menjao prezime sve kako bi, kako je sam priznao, izgubio ono "ić" i pobegao od srpskog porekla i Beograda u kom je rođen

295

Trenutno je Nestor El Maestro jedan od najboljih srpskih trenera u Evropi, ali je mladi strateg rešio da se odrekne Srbije.

– Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, hteo sam da se rešim onoga “ić”. Nakon toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – prisetio se Nestor u razgovoru za “Gardijan”, a prenosi “Avaz”.

Prvo je promenio ime u…

– Najpre sam promenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se odvek i sviđalo – Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim – istakao je on.

El Maestro” je odabrao zbog brata Nikona.

– On je bio veliki talenat, a kad je igrao za Valensiju, zvali su ga “El Maestro” – otkriva Nestor.

Danas se obojica prezivaju El Maestro. Nestor je trener Šturma iz Graca, a u karijeri je još vodio Spartak Trnavu i CSKA Sofiju, dok je kao pomoćnik radio u Šalkeu, Hanoveru, Hamburgu i Austriji iz Beča.

izvor Blic

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More