Ako se sezona nastavi, Zvezda će biti ”najveći gubitnik”?!

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC
114
Tokom ove nedelje, košarkaši Crvene zvezde su trenirali na otvorenom, na terenima na Kalemegdanu, a od sutra počinju i treninzi u dvorani ”Aleksandar Nikolić”.
Prethodnih dana radilo se na jačanju oslabljenog imuniteta igrača, o čemu je pre nekoliko dana govorio i prvi čovek kluba Nebojša Čović, a sada se u razgovoru za B92.net nadovezao i direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić.
”Jedan od problema, nakon rezultata koje smo dobili iz laboratorije i nakon kondicionih testova, je da igrači sami priznaju da se posle 60 dana života u prethodnom periodu osećaju nedovoljno spremni za ovaj prelazni period.

Zato smo i taj deo od prvih sedam napolju iskoristili vraćanju potencijala, u ovom slučaju vitamina D koji je potreban za imunitet sportiste.

 
Sa rezultatima koje smo dobili, imuniteti igrača su napadnuti, imaju manje vitamina D. Podložni su zarazama, ne samo koroni, već i drugim virusima”, izjavio je Sunturlić.
Ono što sada svi nestrpljivo iščekuju jeste odluka Evrolige o mogućem terminu nastavka sezone, što će uticati i na odluku čelnika ABA lige kada je u pitanju završnica ovog takmičenja.
Ako bude doneta odluka da se sezona nastavi, onda po ubrzanom postupku treba vratiti igrače koji su otputovali u Ameriku tokom pandemije, ali Sunturlić smatra da je Zvezda najviše izgubila ovom pauzom.
Mi smo svoju formu tempirali za kraj sezone. Kada se odlučuju trofeji. To smo planirali, mogu sa sigurnošću da tvrdim da smo najveći gubitnici u ABA ligi mi, ako se sezona nastavi.
 
Zašto? Pa bili smo u najboljoj formi, od nesrećnog poraza u Nišu smo podizali formu. Pred pandemiju smo dobili Cedevita Olimpiju, na loptu smo izgubili od Fenera, pobedili smo Makabi u Beogradu itd…
U tom trenutku smo možda bili u najboljoj formi. Ako se sezona nastavi sve se rešava na terenu i to je jasan stav većine klubova. Da li imamo logističke probleme?
 
Pa imamo svi, pogotovo klubovi koji imaju strane igrače. Ali to ćemo sve u hodu rešavati, svesni smo situacije u kojoj se nalazimo”, objašnjava Sunturlić, uz poruku da se ”titule osvajaju na terenu, a ne u medijima”.

 

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More