Loše vesti za Zvezdu i Partizan, ko će im ”napuniti” budžete?

Foto:crvenazvezdafk.com
78
Crvena zvezda i Partizan će i u narednoj sezoni imati velike ambicije na evropskoj sceni, a ulazak u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope rešio bi dodatne finansijske probleme, izazvane pandemijom koronavirusa.
Ali, u rešenju tih problema, crveno i crno-beli najverovatnije neće moći da računaju na pomoć države, već će sami morati da se snalaze za popunjavanje budžeta.
To danas najavljuje i ”Informer” pozivajući se na svoje izvore, prema čijim informacijama ”pomoć iz budžeta za njih ne dolazi u obzir, jer je prioritet oporavak privrede posle epidemije koronavirusa”.
Kako onda obezbediti budžete?
Crvena zvezda je već u startu skresala godišnji budžet sa 30 na 20 miliona evra, ali treba i tih 20 nekako obezbediti.
Crveno-beli mogu da računaju na sigurnih pet miliona od sponzora, a ako ne bude dodatne pomoći države, Zvezdi će trebati još 15 miliona evra od prodaje igrača.
Generalni direktor Zvezdan Terzić je već najavio da će, ako stigne povoljna ponuda, iz kluba otići neko od najtalentovanijih igrača, poput Nikolića, Petrovića ili Gavrića, ali tu se onda postavlja pitanje kako doći do Lige šampiona sa oslabljenim timom. Ili kako naći adekvatne zamene.
”Zna se kako se Zvezda finansira. Mi nismo nikad ni tražili pomoć od države”, naglasio je Zvezdan Terzić u razgovoru za ”Informer” i dodao:
”Već sam objašnjavao da većinu novca dobijamo od transfera i Evropske fudbalske unije (UEFA). Dakle, iz inostranstva i na to plaćamo porez. Ove sezone zbog krize usled koronavirusa budžet će biti smanjen sa dosadašnjih 30 miliona na 20 miliona evra.
 
Pet miliona ćemo dobiti od sponzora, a ostalih 15 miliona moramo da zaradimo prodajom igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Transferi su nam jedini realan izvor prihoda i moraćemo da prodajemo”, objasnio je Terzić.
Kada je Partizan u pitanju, crno-beli su u ”pet do dvanaest” realizovali transfer Strahinje Pavlovića u Monako za 10 miliona evra plus bonuse, što im umnogome olakšava prolazak kroz ovaj krizni period, ali osim toga, mogu da računaju još samo na jedan milion od sponzora.
Procene su da je godišnji budžet za narednu sezonu 15 miliona evra, pa je jasno da će i crno-beli morati da prodaju još neke igrače, a zimus je najveće interesovanje, odnosno najkonkretnije bilo za talentovanog Filipa Stevanovića.
”I ovog leta zatvorićemo finansijsku konstrukciju bez pomoći države”, poručeno je ”Informeru” iz Partizana, pa sudeći na osnovu ovih izjava, izgleda da odsustvo pomoći države neće biti baš veliki razlog za brigu, kako se to na prvi pogled čini.
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More