Vlasti Švajcarske upozorile: Građani da ne jurišaju na apoteke zbog besplatnih testova

foto: Printscreen Youtube
171

Vlasti Švajcarske upozorile su građane da ne jurišaju na apoteke sledeće srede, kada postanu dostupni besplatni testovi za samotestrianje na kovid-19, ističući da će to opteretiti sistem.

Broj slučajeva korona virusa raste u svih 26 švajcarskih kantona, a zdravstveni zvaničnici očekuju da bi se broj novozaraženih mogao udvostručiti u naredne tri nedelje, preneo je Rojters.

Vodič za NAŠE LJUDE koji rade u DIJASPORI: Evo šta vas čeka kada se iz SRBIJE vratite u EVROPU!

 

U devet od 10 slučajeva registrovano je obolevanje zaraznijim, britanskim sojem korona virusa.

Iako susedna Nemačka već nekoliko nedelja nudi komplete za samotestiranje, u Švajcarskoj će oni biti dostupni tek od sledeće nedelje, posle Uskrsa.

Stanovnici Švajcarske moći će da dobiju pet besplatnih kućnih testova mesečno, kako ne bi morali da zbog toga odlaze kod lekara.

Martine Rugli, šefica farmaceutske industrijske grupe FarmaSvis, upozorila je ljude da ne dolaze ođednom. Veoma je važno da ne jurišaju svi na apoteke prvog dana, jer nećemo moći da ispratimo situaciju, rekla je Ruglijeva na konferenciji za novinare.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More