Nemci se obrušili na Nojera: Zna li on čije pesme peva? Slavi zločine ustaša i hrvatskih fašista (VIDEO)

Foto: Tanjug/ Photo by Alexander Hašenstein/Pool via AP
441

Kapiten Bajerna iz Minhena Manuel Nojer našao se na udaru nemačke javnosti zato što je u nedelju, tokom odmora u Hrvatskoj, pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona!

Nojer je završio na naslovnoj strani “Bilda” koji nije štedeo reči na račun golmana reprezentacije koji je sa drtuštvom zapevao pesmu “Lijepa li si.” Pesmu koja je proglašena najpopularnijom “domovinskom numerom.”

– Da li je Nojer znao šta peva? Zvezda Bajerna peva pesmu ekstremno desnog benda sklonog skandalima – počeo je “Bild” svoj tekst:

– Pevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem baru, Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pesmi koju Nojer peva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pevač Tompson.

– On je pevajući pesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svetskom ratu. Na navedenim mestima bili su koncentracioni logori u kojima su zarobljeni, mučeni i ubijani civili. Srbi, Romi i Hrvati. Nojer ipak peva njegovu pesmu “Lijepa li si” u kojoj Hrvati svojataju deo Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj – piše “Bild.”


Nojer se, u međuvremenu, javio “Bildu” i pokušao da objasni situaciju.

– Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao koju pesmu pevam i od kog pevača!

Ipak, na video snimku se jasno vidi kako Nojer solidno barata hrvatskim jezikom. Što i nije čudno s obzirom na to da često boravi u Hrvatskoj na odmoru.

Nojera nije štedeo ni nemački portal “Goal.”

 

To je pesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao deo Hrvatske navodi “Herceg-Bosna”, kako su Hrvati nazvali deo Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su želeli da pripoje Hrvatskoj – piše u tekstu:

– Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njenu teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More