Zarade milione na objavama ali sada su rešili da “zamrznu” profile na društvenim mrežama (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen
29

Kim Kardašijan Vest, Keti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje ucestvuju u današnjem 24-časovnom “zamrzavanju” Instagrama u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstvlja mržnju i dezinformacija o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

“Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku”, Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.


Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Sa 188 miliona pratilaca, Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena na bojkot dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More