Svaka čast! Priznao da je prekršio meru SAMOIZOLACIJE, a kaznu preusmerio u HUMANITARNE SVRHE

Foto: Instagram/printscreen
144

Srpski fudbaler iz Real Madrida Luka Jović priznao je da je u martu ove godine prekršio meru samoizolacije i zamolio Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu da se prema njemu primeni oportunitet, na koji ranije, zbog nerazumevanja sa angažovanim advokatima, nije pristao.

Jović je pristao da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000 dinara, nakon čega je tužilaštvo donelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Joviću da u roku od mesec dana u humanitarne svrhe uplati pomenuti iznos, navodi tužilaštvo u saopštenju za javnost.

Protiv njega je 22. oktobra bio podnet optužni predlog sudu zbog kršenja mere samoizolacije , odnosno zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

Sud je međutim optužni predlog vratio tužilaštvu radi saslušanja fudbalera koji je ispitan u tužilaštvu nakon čega je usledio dogovor o oportunitetu.

Tužilaštvo ukazuje da je Jović na saslušanju naveo da mu je prilikom ulaska u Republiku Srbiju u martu ove godine nakon povratka iz žarišta virusa Covid 19 iz Španije, sanitarni inspektor uručio rešenje o samoizolaciji.

Rekao je da je nakon podnošenja krivične prijave angažovao je branioce sa “kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji tako da ponudu tužilaštva u vezi primene instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumeo iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoćja i angažovao novog branioca”.

Krivična prijava protiv Jovića usledila je u toku prve nedelje po uvođenju vanrednog stanja nakon što je on po povratku u Beograd po propisima trebalo da dve nedelje provede u samoizolaciji, što on nije ispoštovao.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More